Сигнал за опит за измами чрез имейл съобщение е приет

...
Сигнал за опит за измами чрез имейл съобщение е приет
Коментари Харесай

Внимание: Нова измама в мрежата! СНИМКИ

Сигнал за опит за измами посредством имейл известие е признат в шуменската полиция.

Получателят на писмото бил известен, че е обект на следствие на естонската полиция и по-конкретно от чиновник с имена Атанас Трайков Илков.

Разследването се водило поради осъществени закононарушения, свързани с „ киберпорнография “, „ нецензурен уебсайт “ и „ детска порнография “. Описано е още, че в границите на 48 часа получателят би трябвало да бъде изслушан по имейл, с инструкции да се напишат претекстове и да бъдат прегледани и тествани за наказания. Освен това написа, че след този интервал сигналът ще бъде предаден на Иван Гешев, прокурор и експерт по кибер закононарушения, с цел да изготви заповед за арест.

В писмото се споделя още, че фотография на получателя на мейла ще бъде оповестена в медиите и ще бъде регистриран като полов нарушител. Подписано е от Атанас Илков Трайков, началник на националната полиция и специалист в отдел „ Престъпления “. Получателят на имейла направил инспекция в интернет и открил, че съществува мъж със същото име на управителен пост в Министерство на вътрешните работи и подал сигнал в регионалната дирекция в Шумен.



Човек от екипа на GlasNews.bg също получи няколко сходни имейла, а в тях се оповестява, че лицето е упрекнато в детска порнография. Приложена е и покана за привикване, която не е добре да отваряме, защото е допустимо към файла да е прикован вирус. Вижте:



Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи - Шумен поучава да бъдете изключително деликатни, когато отваряте имейл, който наподобява като публично известие. В него подателят изисква да бъдат предоставени персонални данни - имена, пароли и други След това е прекомерно допустимо данните да се употребяват злонамерено за кражба на идентичност, регистрации в интернет или кражба на финансови средства, в случай че бъдат предоставени номера на кредитни карти.

Ако получите писмо със подозрително наличие, уведомете екипа на вашата е-поща. Не въвеждайте персоналните си данни в интернет и постоянно бъдете деликатни преди да отворите линк към връзка.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР