Сигнал за нарушение на закона за личните данни в столично

...
Сигнал за нарушение на закона за личните данни в столично
Коментари Харесай

Двойка за ученик, отказал да прати на учителка видео с тренировката си по физическо

Сигнал за нарушаване на закона за персоналните данни в столично учебно заведение, след онлайн образование. Учителка наказа с двойка 10-годишен възпитаник, който отказал да й изпрати видеозапис на тренировката си по физическо. Майката алармира за случая, откакто преподавателката отказала да анулира оценката, показва.

Казусът се развива при започване на ноември месец - дни преди връщането на децата към присъствено образование. Учителката по физическо в 64-то главно учебно заведение в София Румяна Авгарска дава за домашна работа на учениците да си създадат видеозапис по какъв начин вършат разнообразни извършения. Елка, която е майка на 10-годишния Борис, не се съгласява.

 „ Не е обикновено в интернет мрежата да се качва такова видео и да се изпраща. Знаете, че непрекъснато има приключване на всевъзможни материали през интернет, било от имейли, било от хакване на пароли, какво ли не ”, изяснява Елка Венкова.

Борис също получава двойка. След като се връща в клас, е изпитан няколко пъти и получава нови оценки, само че първата не е анулирана, макар експлицитната молба на майката. Затова тя се свърза с юрист и предизвестява учителката, че ще подаде сигнал в МОН.

„ Боби се беше прибрал насълзен и доста смутен и сподели: „ Мамо би трябвало да го създадем това видео, тъй като госпожата ми се закани, че в случай че до края на седмицата не занеса този видеоматериал ще ми написа още една двойка ”. Което за мен е тормоз ”, споделя майката на момчето.

Учителката отхвърли коментар. Но незабавно, откакто беше изпратено питане до Министерството на образованието, се стигна до решение на проблема.

 „ Направихме консултация и разбрахме, че тя е в правото си и оценката на детето ще бъде анулирана. Просто по време на онлайн образованието сме позволили неточност ”, изясни зам.-директорът Юлислав Иванов.

Родителите са задоволени от решението.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР