Сигнал за конфликт на интереси до главния прокурор, свързан с

...
Сигнал за конфликт на интереси до главния прокурор, свързан с
Коментари Харесай

ОТ ПОСЛЕДНИТЕ МИНУТИ: Пуснаха сигнал в прокуратурата срещу Мария Габриел

Сигнал за спор на ползи до основния прокурор, обвързван с номинираната от ГЕРБ за министър-председател Мария Габриел, внесе Сдружение " Дискусионен клуб за обществена локална политика ". В сигнала се показва, че Габриел е била наемател на общинско жилище в столицата по времето, когато е била евродепутат.

През 2010 година Мария Габриел подписва контракт с дъщерна компания на общинското сдружение " Столични парцели ". Така тя наема апартамент от 128 кв. м в квартал " Лозенец ", с месечен наем от 400 лева През 2014 година като общински консултант от Българска социалистическа партия Николай Белалов пита в писмо кмета на Столичната община дали евродепутат наема общинско жилище. Официалният отговор от Йорданка Фандъкова е, че парцелите на Столична община са във фондове със обществени функционалности и некартотекирани жители, в това число и Мария Габриел, не употребяват общинско жилище.

" За критериите беше обяснено, те са категоризират хората - самотни майки, възрастни хора, само че отхвърли госпожа Габриел да употребява такова жилище. Това, което съм сигурен, е, че госпожа Фандъкова ме е излъгала ", разяснява Николай Белалов.

" Когато Габриел изясни, тя сподели, че доста и е трябвало да стокира неща там. Това че има хора, които живеят в отвратителни условия и доста им би трябвало жилище на търпима цена, за нея не е от голяма важност. Точно тези, които разпродават жилищата, се оказва, че употребяват точно такова жилище. Да не приказваме за приходите. Тогава, като евродепутат, който е голям, тя е решила там да си стокира нещата ", изясни Белалов. Формално въпросният апартамент не попада към по този начин изброените категории " общински жилища ", само че пък е в капитала на комерсиално сдружение, което действително е благосъстоятелност на Столичната община.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР