Сигнал за дрон с предполагаема бомба в района на Тюленово.

...
Сигнал за дрон с предполагаема бомба в района на Тюленово.
Коментари Харесай

Експерт за дрона край Тюленово: Не е бомба, а е мина

Сигнал за дрон с хипотетична бомба в региона на Тюленово. В обществените мрежи са оповестени фотоси от Радослав Русев. Той твърди, че до късно нощес устройството е било заседнало на скалите и е имало светлинна индикация.

Димитър Ставрев е специалист от сп. " Клуб Криле ”. Според него към безпилотния летателен уред има прикрепена мина. " Това е типична настройка от спора в Украйна. И двете страни употребяват сходни апарати ”, безапелационен е Ставрев. По думите на експерта може да се допусна, че това е един от дроновете, които се употребяват от украинските въоръжени сили за офанзива над Кримския полуостров. " Сблъсъкът не е бил задоволително мощен, с цел да се взриви устройството ”, добавя специалистът.

В ефира на " Здравей, България ” случилото се разяснява и Радослав Русев, който е снимал дрона. По думите му в началото от незабавния телефон 112 помислили, че сигналът е подправен. Цялото устройство е дълго сред 3 и 3.5 м, изясни очевидецът, а бомбата – към 50-60 см. В региона има ресторант и хотели, а институциите бездействат към този момент 10 часа, добави Радослав Русев. Гости на хотела, който менажира той, са видели дрона да се носи в морето на няколко километра от скалите, на които е сниман.

NOVA се свърза с кмета на Тюленово. Тя нямаше информация за случилото се.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР