Сигнал, подаден от висш австралийски дипломат, е подтикнал американското ФБР

...
Сигнал, подаден от висш австралийски дипломат, е подтикнал американското ФБР
Коментари Харесай

Сигнал на австралийски дипломат започнал разследването за руската намеса на изборите в САЩ

Сигнал, подаден от върховен австралийски посланик, е подтикнал американското ФБР да стартира следствие на съветската интервенция в президентските избори в Съединени американски щати през 2016 година и за нейната допустима съгласуваност с акцията на Доналд Тръмп, заяви вестник " Ню Йорк таймс ", представен от Българска телеграфна агенция.

Съветникът на акцията на Тръмп - Джордж Пападопулос, споделил на австралийския дипломат във Англия Алекзандър Даунър по време на среща в Лондон през май 2016 година, че Русия има хиляди имейли, които биха злепоставили кандидатката на Демократическата партия Хилари Клинтън, твърди вестникът. Даунър е някогашен външен министър на Австралия и авторитетен политик в страната.

Информацията е предадена на ФБР, откакто имейлите на Демократическата партия изтекли в общественото пространство, отбелязва изданието, цитирайки четирима сегашни и някогашни американски и задгранични високопоставени публични лица, директно осведомени с ролята на австралийците в тази ситуация. 

" Хакването (на имейлите) и разкритието, че член на екипа на акцията на Тръмп може да е имал вътрешна информация за това, били основните фактори, подтикнали ФБР да стартира следствие (на съветската интервенция и причастността на екипа на Тръмп към нея) през юли 2016 година ", показва всекидневникът.

Адвокатът на Белия дом Тай Коб е отказал коментар по въпроса. Той е подчертал единствено, че администрацията продължава да сътрудничи на следствието.

Джордж Пападопулос призна, че е давал лъжливи показания пред ФБР, а в този момент е очевидец, помагащ на следствието. Според разкрити правосъдни документи през април 2016 година той се е срещнал с лондонския професор Джоузеф Мифсуд, който му споделил за насъбраните от Русия (компрометиращи) имейли. Това станало още преди Националният комитет на Демократическата партия да разбере какъв брой надълбоко са бръкнали в електронната поща на партията хакерите, свързани с съветското държавно управление. 

Според вестника Пападопулос е споделил тази информация с Даунър, само че остава неразбираемо дали той я е споделил също и с някого от акцията на Тръмп.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР