Сигнал до ДАНС от миналата година е в основата на

...
Сигнал до ДАНС от миналата година е в основата на
Коментари Харесай

ГОРЕЩО: Ето го сигнала до ДАНС, от който тръгна аферата Живко Коцев. Вижте ролята на авера на Асен Василев – Недан Хаджиев. Броили 300 бона, за да го направят шеф на полицията

Сигнал до ДАНС от предходната година е в основата на акцията против Агенция „ Митници “ и контрабандния канал на татко и наследник Димитрови - Марин и Стефан.

 

Сигналът е подаден в средата на август, а преди дни е дал и зелена светлина ДАНС да влезе в организацията и да разплете контрабандното кълбо на Паскал.

 

В сигнала се споделя, че Кирил Петков и Асен Василев ще назначат за шеф на районната дирекция на МВР-Хасково Недан Хаджиев, за който ченгетата под Кенана приказват, че е най-корумпираният и продънен човек в цялото Министерство на вътрешните работи, прочут е и с чадъра, който дава за контрабанда, карго и трафик на бежанци. Освен всичко, Хаджиев имал присъединяване в заведението „ Плаза “ с известните Иван Каракачана и Димо Златаря.

 

За назначението на Недан Хаджиев били дадени 300 000 лева и обещани още, когато стане той началник на полицията в Хасково, приказват още слуховете в компрометираната Областна дирекция. В последна сметка обаче той не става шеф, като отводът идва от най-високо във вътрешното министерство - вътрешния министър Калин Стоянов изрично отхвърля да се поддаде на натиска и да назначи Хаджиев.

 

За активността на Недан Хаджиев имало и отчети във „ Вътрешна сигурност “, в които всичко това акуратно е написано, само че се прикривало.

 

Всъщност всичко стартира през 2009 година Тогава в къща село Сусам, с огромно количество хероин, е заловен Салих Жабата, който е братовчед на Недан. Той пък му давал защита в продължение на години, до момента в който е на работа в БОП.

 

След като Марин Димитров-Ярата и синът му Стефан ходатайствали през Бойко Рашков, Венцислав Кирчев да стане шеф на ОДМВР в Хасково, Недан Хаджиев е назначен за негов заместител.

 

„ И незабавно го потърси, като офертата е 20% от цената за трафик на хероин на месец. И откакто стана шеф, се наляха и потекоха доста пари. Стойчо Захариев е един от хората, които дадоха парите на Марин Ярата. Сумата беше 500 000 лева Той е персонален другар с Бойко Рашков. Стефан и Марин влизаха свободно в Министерство на вътрешните работи в София и му се отчитаха, а Венци Кирчев им беше марионетката в ГДНП, в Хасково, Недан движеше нещата им “, написа в сигнала.

  

Сборен пункт на контрабандистите-аферисти била вилата на Марин Ярата, както и хотел " Романтика “. Там те се събирали всеки уикенд и обсъждали кой да натиснат и от кой какво може да се изкара. Недан пък всяка вечер е в своето си заведение „ Плаза “, като усещане предписание, че компанията му била от хора от локалния крими контингент. Заведението пък било единствено за вътрешни и свои хора.

 

Контактуването ставала по Телеграм, като Хаджиев предавал докладвал всичко буквално на Марин и Стефан Димитрови.

 

В Хасково пък се приказва, че Недан Хаджиев бил извънредно лаком за пари. Преди няколко месеца изтекла и информация, че е предложил защита против 30% от контрабандните колета. Освен това имал и навика да очерня хората, които работят съзнателно и почтено и не му играели по свирката.

 

В хасковската полиция шушукат, че това бил коронният му номер – да пуска неистини и интриги, като до момента е очернил доста положителни служители на реда, които напуснали системата поради клеветите против тях.

 

Относно Стефан Димитров, социална загадка в града на Богородица е, че се представял и фукал с познанството си с Кирил Петков, Асен Василев и Златко Баретата. Последният пък бил огромен другар на татко му.

 

Стефан Димитров също по този начин се хвалил и по какъв начин персонално ходил до Дубай при криещият се там по това време Васил Божков, на който подарил доста безценен часовник за признателност за помощта.

Автор: pik.bg

Източник: kliuki.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР