Сиатъл стана първият голям град в САЩ, който въведе забрана

...
Сиатъл стана първият голям град в САЩ, който въведе забрана
Коментари Харесай

Сиатъл забрани пластмасовите сламки за пиене

Сиатъл стана първият огромен град в Съединени американски щати, който вкара възбрана за потребление на пластмасовите сламки за пиянство. Как се отразява възбраната на града и на неговите поданици - вижте в репортажа на Цветелина Йорданова.

За американците, пристрастени към сламките и големите чаши с питиета, които грабваш в ръка и отпиваш със сламка,забраната може да наподобява фрапантна. Но в Сиатъл се надяват смелото им решение да провокира реакция и почитатели в цялата страна.

Изискването е сламките в заведенията да са единствено от материали, подлежащи на преработване, по тази причина в питейните заведения демонстрират въображение.

Сламките са един от най-зловещите за околната среда артикули. Вятърът елементарно ги отнася от контейнери и маси и попадат непосредствено измежду природата. Не са задоволително тежки и изпадат от машините за преработване, като скапват към този момент обработени други пластмасови произведения. И най-очевидното - те са изцяло непотребни.

Според организацията " Океан без сламки " 71% от птиците, свързани с водните басейни и 30% от морските костенурки имат пластмаса в стомаха си. Възможно е пластмасовите частици във водата да покачат с 50% смъртността на морските типове.

Организацията е пресметнала, че след въвеждането на възбраната, от града са изчезнали над 2 милиона сламки. Глобата за заведения и магазини е 250 $, само че по-важното за управляващите е не да постановат санкции, а да трансформират мисленето.

В Сиатъл смяната към този момент е осезаема. Клиентите единствено упорстват за питиета без сламки. Дори някои от най-големите вериги, фамозни със своите кафета и питиета, към този момент поръчват капачета без отвор за сламка.
 Ще премахнем ли пластмасовите опаковки след възбраната на Екологичен потенциал Ще премахнем ли пластмасовите опаковки след възбраната на Екологичен потенциал
Решението на Европейския парламент за възбрана на еднократните пластмасови опаковки провокира голям брой мнения у нас. Потребителите са склонни да с...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР