Си Ен Ен отне две награди на германския журналист, който

...
Си Ен Ен отне две награди на германския журналист, който
Коментари Харесай

Си Ен Ен отне наградите на разобличения в измами журналист от Шпигел

Си Ен Ен лиши две награди на немския публицист, който беше изобличен като измамник. Клаас Релотиус, който работеше за немското списание " Шпигел ", е бил отличен през 2014 година Комисията, присъдила премиите, е решила да ги отнеме след разкритията за неговата неетичност.


Авторитетното немското списание " Шпигел ", което преди година чества 7 десетилетия от основаването си, разгласи, че е шокирано от разкритията за Клаас Релотиус. Оказа, че той е фалшифицирал данни в най-малко 14 публикации в течение на години. Бил е упрекнат от собствен сътрудник, с който е работил по репортажи при границата на Мексико и Съединени американски щати. Накрая е признал, че си е измислил цитати и подиуми, на които не е участвал.
Сузане Бейер, зам.-главен редактор на " Шпигел ": Той е работил доста смело. Обсъждал е изследванията си с шефовете, заел е всички. Така е основал заблуда за работата си.
Този месец Релотиус е получил премията " Репортер на годината " за публикация за млади сирийци, които провокирали гражданската война в Сирия.

" Шпигел " стартира следствие, с цел да откри по какъв начин фалшификациите не са били засечени от отдела по инспекция на публикациите.
 Скандал в Скандал в "Шпигел ": Награждаван кореспондент фалшифицирал публикациите си от години
Германското списание "Шпигел " разкри, че негов неведнъж награждаван публицист от години е фалшифицирал публикациите си, съобщи Франс прес. В неделя то...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР