Швейцарците гласуваха за по-строг контрол върху притежаването на оръжие, съобщи

...
Швейцарците гласуваха за по-строг контрол върху притежаването на оръжие, съобщи
Коментари Харесай

Швейцарците гласуваха за по-строг контрол върху оръжията

Швейцарците гласоподаваха за по-строг надзор върху притежаването на оръжие, заяви радио " Свободна Европа ".

На референдума, който се организира през вчерашния ден, 19 май, към две трети от участниците във вота дадоха гласа си за приемането на препоръчаните нови законови правила, с които се усложнява процедурата за пазаруване на полуавтоматично оръжие.

Новите правила бяха подкрепени от 64% от гласувалите, а 36% се оповестиха срещу тях.

Ще бъдат усъвършенствани и методите за регулиране на произхода на всяко оръжие.

Швейцария приема нови правила, откакто това направи Европейски Съюз - още през 2017 година жителите на страните-членки се произнесоха за по-строг надзор, в отговор на терористичните актове в Париж през 2015 година, лишили живота на 130 души.

Противниците на новите правила се притесняват, че в Швейцария публичните настроения може да доведат до цялостно " разоръжаване " на популацията. В страната огнестрелните оръжия са по-разпространени, в сравнение с допълнително страни от Европа.

Ако участниците в референдума бяха отхвърлили по-строгия надзор върху притежаването на оръжие, това би могло да се окаже спънка за оставането на Швейцария в Шенген - страната е член на зоната, макар че не членува в Европейски Съюз. Възстановяването на граничните инспекции би се отразило неподходящо на туризма. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР