Швейцарският скиор Марко Одермат се изказа остро срещу организаторите на

...
Швейцарският скиор Марко Одермат се изказа остро срещу организаторите на
Коментари Харесай

Звезда в ските скочи на организаторите

Швейцарският скиор Марко Одермат се изрече остро против уредниците на , откакто третата подготовка за втурване при мъжете беше анулирана поради мощен вятър.
Сесията беше прекъсната от основание за сигурност откакто единствено трима състезатели се спуснаха. Матиас Майер, Кристоф Инерхофер и Александър Аамод Килде се оплакаха от рисковите условия.
" Просто не е почтено и за мен огромният проблем е по какъв начин те (журито на състезанието) поддържат връзка с нас, спортистите. Те просто вземат решение в 11:15, отменяйки тренировката, а последните два дни да започнахме един час по-късно. Дори не ни питат какво мислим. С две-три фрази говорихме с ФИС, след това те изключиха радиото и не дадоха отговор повече ", съобщи Одермат.
" На олимпийската писта, където всичко е ново, в действителност желаете да имате същото количество тренировки. Ако е във Венген или Китбюел, всеки знае наклона, само че тук всичко е ново, всичко е друго. Така че всяко втурване в действителност ви оказва помощ да намерите съвършената конфигурация или линия. Надяваме се на следващия ден (неделя) вятърът да се успокои и да имаме почтено съревнование ", добави швейцарецът.
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР