Швейцарският психолог Карл Густав Юнг смята, че синхроничността е явление

...
Швейцарският психолог Карл Густав Юнг смята, че синхроничността е явление
Коментари Харесай

10 факта, които ще преобърнат представата ви за време

Швейцарският психолог Карл Густав Юнг счита, че синхроничността е събитие на съвпадения в нашия живот, които сякаш се случват инцидентно.

Хапва ни се торта, а нашият обичан се прибира у дома с кутия със сладкиши. Мислим си за наш другар и тъкмо в този миг той взема решение да ни се обади. Пълно е с сходни образци.

Интересното в тази ситуация е, че можем да използван безусловно същата доктрина и за събитията от историята. Всичко, което се е случило в миналото, е обвързвано с други обстановки по един или различен метод.

За да ревизира това изказване, BrightSide направи една забавна ранглиста на исторически обстоятелства и събития, които са обвързани между тях и могат да преобърнат визията ни за времето и синхорничността.

1. Най-старото дърво на света през днешния ден е било на над 1000 година, когато са изчезнали мамутите

Дълговечните борове са най-старите дървета на нашата планета. В Уайт Маунтинс, Калифорния пък откриваме най-старото, което ни е известно. То е на 5066 година За информация - мамутите са живели до преди към 4000 г. 

2. Nintendo е учредена преди Айфеловата кула да бъде изцяло приключена. Междувременно Джак Изкормвача тероризира Лондон​

Японската компания Nintendo  - един от най-големите производители на игрални конзоли в света, е учредена на 23 септември 1889 година  По същото време Айфеловата кула към момента не е приключена, а един от най-известните неразкрити серийни убийци всява боязън из Лондон.

3. Първото колело се появява след парния локомотив

Първият патент за първообраз на колело е утвърден през 1818 година Същевременно обаче - първият парен локомотив е показан цели 21 години по-рано. Чак през 1797 година

4. През 1913 г. Хитлер, Сталин, Троцки, Франц Йодиф и Фройд живеят в един и същи град

Знаете ли, че през 1913 година всички тези персони са живели на едно и също място едновременно? А точно - във Виена. Дали Сталин и Хитлер не са се разминали на някоя улица? Дали Сталин и Хитлер не са се разминали на някоя улица?

5. Клеопатра е живяла по-скоро до стъпването на човек на Луната, в сравнение с до построяването на египетските пирамиди



Източник: tanja-vashchuk / Shutterstock

Египетската владетелка е родена през 69 година прочие Хр. Пирамидите в Гиза датират от преди 2540 година прочие Хр., а първото стъпване на човек на Луната е осъществено през 1969 година

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР