Швейцарските власти са предупредили златните рафинерии да затегнат одита на

...
Швейцарските власти са предупредили златните рафинерии да затегнат одита на
Коментари Харесай

Берн затяга мерките за преработка на злато от Дубай

Швейцарските управляващи са предизвестили златните рафинерии да затегнат одита на вноса на жълтия метал от Обединените арабски емирства, с цел да са сигурни, че в него няма незаконни количества африканско злато. 

В писмо от 11 октомври, до което са се добрали публицисти от организация " Блумбърг ", Държавният секретариат по икономическите въпроси на Швейцария е поръчал на преработвателите да подсигуряват, че са подхванати задоволително стъпки, които да разпознават същинския район на генезис на цялото злато, идващо от ОАЕ. Икономическото ведомство стимулира ограниченията с огромния размер на импорта от арабската страна, който е бил 10% от общия импорт в алпийския оазис през 2021-а.

Ервин Болингер - началник на отдела за двустранни стопански връзки сред двете страни, е уведомил рафинериите, че швейцарският президент Ги Пармелен възнамерява да посети ОАЕ до края на октомври. 

На собствен ред, министърът на външните работи на ОАЕ - Тани Ал Зеюди - е показал в електронно изказване, че страната му " от дълго време съблюдава всички интернационалните регулации и следва най-хубавите практики, в това число усилени инспекции за пране на мръсни пари и противоречащо на етичните правила добиване на злато ". Ал Зеюди е уверил също, че затегнатите ограничения против пране на пари и битката с финансирането на тероризма е " висш народен приоритет и съществена задача на ръководещите на страната ".

Съмненията за ролята на Дубай в противозаконната търговия на злато се усилиха през последните години след множеството информации, че регулаторни малки врати разрешават търговията на злато от конфликтни региони в града. В Дубай идва 95% от скъпоценния метал, добиван в Източна и Централна Африка, сочат данни на Организация на обединените нации. А тези региони се смятат за високо рискови поради наличието на въоръжени групировки в тях.

Това ускорява опасенията, че " кърваво " злато вероятно се появява на западните пазари, евентуално през Швейцария - международния център за преработване на суровината. Някои рафинерии, в това число " Металор текнолъджис ", не одобряват злато от Дубай поради компликации при определянето на произхода му. 

Асоциацията за търговия на злато в Лондон заплаши през предходната година да сложи в забранителен лист страните, които не дават отговор на стандартите за виновни инспекции на източниците на рандеман на метала. Тази мярка, съгласно добре осведомени източници, е ориентирана съответно против Дубай.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР