Швейцарската парламентарна комисия взе решение да засекрети за 50 години

...
Швейцарската парламентарна комисия взе решение да засекрети за 50 години
Коментари Харесай

Засекретиха за 50 години резултатите от разследването на краха на Credit Suisse

Швейцарската парламентарна комисия взе решение да засекрети за 50 години резултатите от следствието си за краха на банката Credit Suisse, предава Reuters, базирайки се на документи на Комисията. Обикновено този тип документи в Швейцария са без обществен достъп в продължение на 30 години.

" След привършване на следствието досиетата би трябвало да бъдат предадени на федералните архиви, като подлежат на продължен интервал на отбрана от 50 години ", реши парламентарната комисия.

Президентът на швейцарското историческо сдружение Саша Цела изрази угриженост пред ръководителя на Комисията Изабел Шасе по отношение на решението за засекретяване на документи за подобен дълъг интервал. " Ако откривателите изискат научно да изследват банковата рецесия през 2023 година, достъпът до досиетата на Credit Suisse ще бъде скъп ", съобщи Цала.

Парламентарната комисия, в противен случай, счита, че разкриването на данните ще е в ущърб на престижа на омисията и може да има " отрицателни последствия за финансовия център на Швейцария ".
...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР