Швейцарка поднесе изненадата пред родна публика, след като ликува в

...
Швейцарка поднесе изненадата пред родна публика, след като ликува в
Коментари Харесай

Швейцарска изненада на Супер-Г

Швейцарка сервира изненадата пред родна аудитория, откакто ликува в супергигантския слалом в Санкт Мориц. Победата бе за 24-годишната Жасмин Флюри, която единствено от два сезона се състезава на международните купи при дамите и не се бе качвала до момента на подиум. Успехът бе двоен за домакините, тъй като второто място също зае швейцарка – Мишел Гизин, изостанала на една десета. Триумфът за Страната на шоколада бе непредвиден, защото локалната любимка Лара Гут падна и дълго не съумя да стане от пистата. А Флюри на същата писта предходната година скъса кръстни връзки на коляното.

Победителката и подгласничката й обаче се възползваха и от атмосферните условия, с които са привикнали. А точно изменящият се вятър. Самото съревнование беше прекратено на два пъти, поради мощните пориви и снегонавявания.
„ Не знам в този момент какво да кажа, Супер крепко е! Просто необикновено! “, възкликна на финала Флюри.
Лидерката в генералното класиране Микаела Шифрин (САЩ) резервира мястото си на върха, макар че приключи 20-а. А Флюри скочи с 14 места и към този момент е осма.

Домакинска победа беляза и старта при мъжете. Французинът Алекси Пентюро бе най-бърз на великански слалом във Вал Д’Изер, с което записа 20-ти триумф в кариерата си.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР