Швейцария запази лидерската си позиция в група I на евроквалификациите

...
Швейцария запази лидерската си позиция в група I на евроквалификациите
Коментари Харесай

Швейцария не остави шанс на Израел

Швейцария резервира лидерската си позиция в група " I " на евроквалификациите след безапелационна победа с 3:0 над Израел в Женева. Домакините не изпитаха никакви компликации с дезорганизирания си противник и беше въпрос на време да го пречупят. Рубен Варгас откри резултата в 39-ата минута, а при започване на втората част Зеки Амдуни и Силван Видмер затвърдиха триумфа на " часовникарите ". 

Швейцарците влязоха в дуела с нараснало самочувствие. На старта те разгромиха с 5:0 Беларус и демонстрираха за какво са любимец за първото място в групата. Израел пък стартира акцията си с домакинско тъждество против Косово, което беше признато с отчаяние в страната. Днешният резултат още повече понижи възможностите на отбора на Алон Хазан да се класира за Евро 2024, въпреки квалификациите да са в напълно начална фаза.

Седрик Итен поведе офанзивата на Швейцария, а зад него действаха Зеки Амдуни и Рубен Варгас. Ренато Щефен, който заби хеттрик против Беларус, остана на пейката. 

За гостите в предни позиции стартираха Долев Хазиза, Тай Барибо и звездата на Фулъм Манор Соломон. Сред запасите беше бранителят на Лудогорец Дани Групер.

Швейцарците обкръжиха вратата на Омри Глазер през цялото време. Стражът на Израел на няколко пъти избави отбора си след удари на Амдуни, Аканжи и Рикардо Родригес. Надмощието на домакините даде резултат чак в 39-ата минута, когато Ремо Фройлер отклони топката с глава към Варгас и той от въздуха опъна мрежата за 1:0.

През второто полувреме домакините не оставиха подозрение, че са по-добрият тим. Те небрежно вкараха два гола, с които взеха решение всичко в своя изгода. В 48-ата минута Варгас откри Фройлер, чийто удар с пета беше отразен от Глазер, само че при добавката Амдуни не сбърка. Само четири минути по-късно Денис Закария откри по съвършен метод Силван Видмер и той беше прецизен с глава за 3:0.

" Кръстоносците " имаха и други положения, само че не бяха задоволително прецизни в завършека на офанзивите си. Следващият мач на отбора ще е в средата на юни като посетител на Андора, а Израел ще търси първата си победа в групата при визитата на Беларус. 

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР