Швейцария забрани днес на Германия да изпраща в Украйна муниции

...
Швейцария забрани днес на Германия да изпраща в Украйна муниции
Коментари Харесай

Швейцария забрани на Германия да изпраща в Украйна муниции швейцарско производство

Швейцария забрани през днешния ден на Германия да изпраща в Украйна боеприпаси швейцарско произвеждане, предопределени за бронирана техника за противовъздушната защита, която Берлин желае да достави на Киев, предадоха Франс прес и Българска телеграфна агенция.

Швейцарският министър на стопанската система в Ги Пармлен в писмо до министъра на защитата на Германия Кристин Ламбрехт сподели, че Швейцария не може да отговори позитивно на немското искане да съобщи швейцарска военна техника на Украйна поради правилото на неутралитет, към който Берн се придържа, и поради швейцарското законодателство за военните материали.

В съответния случай става дума за 12 400 боеприпаси, предопределени за зенитните самоходни установки " Гепард ", които украинците желаят, с цел да прехващат и унищожават още във въздуха крилати ракети и дронове камикадзе на съветските сили.

Вчера държавното управление на Швейцария разгласи отпущането на филантропична помощ на стойност 100 милиона $ за Украйна, която ще отиде за обезпечаване на питейна вода и за ремонт на развалена енергийна инфраструктура с приближаването на зимата.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !  

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР