Швейцария в най-скоро време ще започне да предлага на богаташите

...
Швейцария в най-скоро време ще започне да предлага на богаташите
Коментари Харесай

Алпийски хранилища ще пазят авоарите на заможните

Швейцария в най-скоро време ще стартира да предлага на богаташите по света още една алтернатива за запазване на активите им - скални складове в подножието на Алпите. Идеята е на локален бизнесмен от централната част на страната, където се намира масивът Брюниг - на към 40 км от Люцерн. Те ще се построяват от компанията Bruenig Мega Safe, която възнамерява да употребява повърхност в планината, равняваща се на 10 футболни стадиони, осведоми членът на фирмения ръб Уго Шитенхелм. Той твърди, че при нужда, пространството може да се разшири неведнъж.

Заможните на планетата стартират все по-трескаво да търсят сигурни убежища за съкровищата си, застрашени от разрастващата се пандемия, която клати пазарите, и от гражданските безредици, заливащи от ден на ден точки по света - от Съединени американски щати до Хонконг и Лондон. И до момента в който някои се опасяват от световна криза или естествени бедствия, други бягат от банковите депозити, които от ден на ден кредитори таксуват с негативни лихви.

Размерите на швейцарските складове ще варират от 100 до 100 хиляди куб. м и ще са ситуирани във височина до 90 м, написа на уеб страницата на Bruenig Мega Safe. Скалните стени ще поддържат непрекъсната относителна мокрота от 40% и температура 12 градуса по Целзий. Цените потеглят от 500 хиляди щ. $ нагоре. Освен че ще могат да се съхраняват скъпи предмети, като творби на изкуството, злато, документи на акции и даже ретро коли, хранилищата са и "идеално място за разнообразни действия с високи критерии за сигурност ".

Проектът се създава взаимно с Gasser Felstechnik - компания, профилирана в скални инженерни действия и подземно строителство. Хранилищата ще бъдат построени до няколко към този момент съществуващи обекти на Gasser, ситуирани в масива: стрелбище, склад за експлозиви, заведение за висококачствени храни и база за образование на пожарникари за работа в изискванията на изключителна конюнктура, зародила в транспортни тунели.

Bruenig Мega Safe към този момент води договаряния с дузина евентуални клиенти, в това число фамилни офиси, художествени галерии и богати човеци, твърди Шитенхелм. Собствениците на хранилищата поемат разноските по създаване на стаите, а компанията обезпечава комуналните услуги, сигурността и други екстри, написа на фирмения уеб страница. Клиентите ще имат денонощен достъп до "убежищата си " през тунел, който ще е задоволително необятен, с цел да минават камиони.

Освен че са по-сигурни, скалните складове са и по-евтини за създаване, твърди Шитенхелм. Просто тъй като "по-бързо се получават разрешителни за строителство, покривът не може да се унищожи и не са нужни телени заграждения и кучета ". Макар че към този момент интерес към самодейността демонстрират главно швейцарски жители и компании, Bruenig Мega Safe търси да притегли и клиенти от богати финансови центрове като Хонконг и Сингапур.

За да стартира построяването на обекта, компанията има потребност от към 7 млн. шв. франка от първите си клиенти. Строителството е планувано за началото на идната година, като първите складове ще бъдат подготвени за прилагане 18 месеца по-късно.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР