Швейцария смята, че Европа трябва по-добре да координира действията си

...
Швейцария смята, че Европа трябва по-добре да координира действията си
Коментари Харесай

Швейцария призова за реформа на Шенген

Швейцария счита, че Европа би трябвало по-добре да координира дейностите си по отношение на политиката към мигрантите и даването на леговище, а не да се лимитира само до ограничения за надзор на външните граници на Евросъюза и Шенгенската зона, съобщи министърът на правораздаването и полицията Симонета Сомаруга, представен от БГНЕС.
Сомаруга е направила това заявление по време на неофициална среща на министрите на вътрешните работи на Европейски Съюз в Инсбрук, на която са били поканени и сътрудниците им от страните отвън Евросъюза, включени в Шенген.
В алпийската страна са на мнение, че „ европейските страни не трябва да се задоволяват само с ограничения за справяне с миграционния напън по своите граници, а са длъжни да основат обща система за даване на леговище и систематизиране на отговорностите “.
Сомаруга акцентира, че точно в този момент, когато „ обстановката е спокойна “ и броят на молбите за леговище е намалял доста, е моментът за основаване не „ устойчива система за даване на леговище, която да е подготвена „ да отговори на провокациите при едно увеличаване на миграционния напън “.
Вътрешният министър на Швейцария е изразила своето учудване от обстоятелството, че европейските страни „ разискват едни и същи ограничения, каквито са обсъждали и през 2011 година, по време на „ Арабската пролет “, или през 2015 година, когато бежанците влизаха в Европейски Съюз през балканския маршрут “.
Според Берн, обсъжданата в Инсбрук тактика за основаване на центрове за мигранти вън от границите на Шенген, където мигрантите да подават молбите си за леговище, поражда голям брой „ юридически и политически въпроси “.
Сомаруга е предложила на сътрудниците си да „ насочат силата си към осъществяване на нужните промени на системата за даване на леговище вътре в Европа. “ Според нея, по този метод „ натискът към страните на външните граници на Шенгенското пространство ще бъде омекотен, а лицата, които фактически се нуждаят от отбрана ще я получат “.
Срещата на върха на Европейски Съюз на 29 юни одобри решение за детайлно изследване на въпроса за създаване на филтрационни центрове за мигранти в страни отвън Европейски Съюз, където мигрантите да изчакват разглеждането на молбите си за леговище.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР