Швейцария се присъедини към най-новия пакет от санкции на ЕС

...
Швейцария се присъедини към най-новия пакет от санкции на ЕС
Коментари Харесай

Швейцария се присъедини към най-новия пакет от санкции срещу Русия

Швейцария се причисли към най-новия пакет от наказания на Европейски Съюз против Русия и Беларус, въведени поради военната експанзия на Москва против Украйна. Така неутралната страна продължава политиката си да се придържа към ограниченията на Европейски Съюз, отбелязва организацията.

Швейцария утвърди и наказания против още 200 физически и юридически лица, в това число двете дъщери на съветския президент Владимир Путин. " Списъкът със наказания на Швейцария в този момент изцяло отразява този на Европейски Съюз ", се споделя в швейцарско изказване.

Миналия петък Европейски Съюз публично одобри ново широкообхватни наказания против Русия, в това число забрани за вноса на въглища, дървесина и химикали, както и всички преводи с четири съветски банки, в това число ВТБ. Швейцария се отклони от пакета на Европейски Съюз само с пропускане на възбраните за пътен и морски превоз към Европейски Съюз, които съгласно нея не са нужни заради географското състояние на страната.

Миналата седмица алпийската страна заяви, че до момента е замразила средства и активи на глобени руснаци на стойност 7,5 милиарда швейцарски франка (8 милиарда долара). Малката съседка на Швейцария Лихтенщайн също се причисли към глобите на Европейски Съюз и предходната седмица заяви, че е замразила към 260 милиона швейцарски франка, свързани с руснаци.

За разлика от други страни Швейцария не е изгонила съветски дипломати в отговор на убийствата на цивилни в украинския град Буча.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР