Швейцария може да се окаже принудена да премине към прекъсвания

...
Швейцария може да се окаже принудена да премине към прекъсвания
Коментари Харесай

Швейцария се готви за режим на тока и квоти за газа

Швейцария може да се окаже принудена да премине към спирания на електрозахранването за по няколко часа, в случай че има дефицит на сила тази зима, съобщи Директорът на Асоциацията на швейцарските електроснабдителни сдружения Михаел Франк, представен от локалните медии.

" Планираме поетапно да вкарваме все по-строги ограничения за икономисване на сила, в случай че е належащо ", сподели той.

Първоначално те ще бъдат доброволни, след което ще бъдат въведени ограничавания за осветлението на витрините и улиците, а по-късно държавното управление може да изиска от към 30 000 компании да спестят до 30% от електрическата енергия си ", добави Франк. Той счита, че тези ограничения ще оказват помощ за понижаване на потреблението на електрическа енергия в страната с една четвърт.

В краен случай обособени райони ще бъдат изключвани от мрежата за интервали от по четири часа, написа Dir.bg.

Рискът от дефицит на електрическа енергия е действителен и огромен, съобщи Михаел Франк. Ето за какво всеки би трябвало да даде своя принос още през днешния ден и да употребява по-малко електрическа енергия. " Всеки киловатчас е от голяма важност ", споделя Франк. Населението може да пести електрическа енергия в този момент, да вземем за пример като понижи потреблението на топла вода, или от есента, като се отоплява по-малко.

Но швейцарците към момента не са обезпокоени от нарасналите цени. За разлика от Германия, потреблението на електрическа енергия не е намаляло.

Първата стъпка на Федералния съвет е да призове хората да пестят. Бастиан Шварк, началник на отдел " Енергетика " в Националния съвет за икономическо доставяне, съобщи, че даже намаляването на температурата на отопление би имало резултат. Настройването на отоплението единствено с един градус по-ниско към този момент е от голяма важност.

Очаква се тези апели да понижат потреблението на газ в Швейцария с към пет %, сподели Шварк. Ако това не е задоволително, се възнамерява да се поръча преобразуването на така наречен системи за двойно гориво от газ в нефт.

Ако е належащо, могат да бъдат въведени и наложителни разпореждания за температурите в публични здания или офиси.

Понастоящем се изготвят оферти за тази цел, които ще бъдат показани на вниманието на Федералния съвет. Квотна система - четвъртият стадий от проекта - се планува единствено в случай че другите ограничения са изчерпани и нямат задоволителен резултат.

Подобни ограничения се възнамеряват и за електрическата енергия.

Според Урс Майстер, основен изпълнителен шеф на Швейцарската федерална комисия за електрическа енергия (Elcom), сигурността на доставките в Швейцария сега е обезпечена. Въпреки това заради войната в Украйна и обвързваното с нея допустимо спиране на доставките на газ в Европа, както и заради прекъсването на атомните електроцентрали във Франция, доставките на електрическа енергия може да бъдат напрегнати през идната зима.

Ако газът от Русия продължи да постъпва в Европа, той счита, че заплахата от дефицит е много дребна. " Но в случай че зимата стане доста студена, потреблението на електрическа енергия ще се усили в цяла Европа. " Особено Франция, където има доста електрически отоплителни уреди, ще се нуждае от доста електрическа енергия. Тогава Швейцария също може да се сблъска с дефицит.

Според Михаел Франк би било неправилно да се паникьосваме в този момент. " Но когато рецесията настъпи, всички ние ще бъдем съществено наранени.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР