Швейцария е страната в света, в която домакинствата имат най-големи

...
Швейцария е страната в света, в която домакинствата имат най-големи
Коментари Харесай

Държавите, в които домакинствата имат дългове по-големи от икономиките им

Швейцария е страната в света, в която семействата имат най-големи отговорности по отношение на размера на стопанската система й. Там размерът на техните задължения се равняват на 127% от брутния вътрешен артикул (БВП) на страната, демонстрира проучване на института McKinsey Global, в който са включени 51 страни, а данните са към средата на 2017 година.

В още пет от развитите стопански системи в света отговорностите на семействата са по-големи от техните стопански системи. Втора след Швейцария е Австралия, където те се равняват на 122% от Брутният вътрешен продукт.

Трета е Дания с равнище от 117 на 100, следвана от Холандия, Норвегия и Канада със надлежно 107 на 100, 102 на 100 и 101 на 100.

В топ 10 на страните, в които задълженията на фамилиите са над 80% от Брутният вътрешен продукт влизат още Нова Зеландия, Южна Корея, Англия и Швеция.

От страните в Източна и Югоизточна Европа преди всичко е Гърция с 59% задължения към Брутният вътрешен продукт. Там отговорностите на семействата са на междинното равнище за света. В южната ни съседка обаче огромният проблем остава държавният дълг, който надвишава 170% от стопанската система й.

След нея най-задължени са фамилиите в Полша и Словакия, където нивото е надлежно 36 на 100 и 35 на 100 към Брутният вътрешен продукт.

От друга страна най-малки са отговорностите на семействата в Нигерия, Аржентина и Египет, като в тези страни те остават под 10% от размера на стопанските системи им. Сред страните с по-малки задължения на фамилиите са още Филипините, Индия, Саудитска Арабия, Русия и Мексико.

`The

Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР