Швеция затваря църкви и изключва сауни в много от градовете

...
Швеция затваря църкви и изключва сауни в много от градовете
Коментари Харесай

Пестене: Швеция затваря църкви и сауни, в Полша отменят ЧНГ партита

Швеция затваря църкви и изключва сауни в доста от градовете си. Страната се пробва да понижи потреблението на сила и разноските си тази зима.
Андреас Мансон, инженер, съобщи, че 150 от 540-те църкви в епархията на Лунд ще бъдат изцяло или отчасти затворени тази зима. Това е част от националните старания за понижаване на потреблението на сила. Мансон следи за енергийните потребности на църквите в епархията.
" Няма подозрение, че отоплението е най-големият разход, доста от постройките са с много неприятна изолираност ", споделя той пред локалния всекидневник „ Dagens Nyheter “, съобщи анадолската организация.
Освен това сауните и отопляемите плувни басейни или ще бъдат затворени, или ще работят с намалена температура.
Градският съвет на Малмьо възнамерява да затвори напълно оборудванията или да понижи температурата в плувните басейни.
В изявление за публичната телевизия „ SR “ кметът на Малмьо Катрин Джаме съобщи: " Имаме доста енергоемки центрове за отдих със сауни, с отопляеми плувни басейни. "
Правителствените органи в 200 шведски общини също бяха помолени от държавното управление да понижат потреблението на сила преди зимните месеци.
В югозападния полски град Вроцлав тази година няма да има новогодишно празненство и с изключение на на пазарния площад няма да има коледно осветяване.
Осветлението на мостовете ще бъде кратко, а от 22:00 ч. последователно ще бъде изключено, оповестиха от кметството на Вроцлав. Анализират се и опциите за изключване на уличните лампи, съобщи анадолската организация.
Варшава пък би трябвало да заплати близо 950 млн. полски злоти (196 млн. долара) за енергийни доставки, което е два пъти повече, в сравнение с преди година.
В Познан градът би трябвало да се съобрази със сметките за сила. Те са с 370% по-високи от тези през 2021 година, а в Радом нарастването ще доближи цели 900%.
Представители на локалните управляващи също обмислят прекосяване към отдалечено образование на учениците.
" Училищата, лечебните заведения или културните институции не са в положение да поемат разноските, които произтичат от нарастването на цените на електрическата енергия и ненапълно на топлинната сила. Олщин ще заплаща с 540 % повече за електрическа енергия.
" За града това е нарастване на разноските с над 11 млн. злоти (2,3 млн. долара) ", споделя кметът на града Пьотр Гюмович в изявление за локалния вестник " Gazeta Olsztynska ".
Той добави, че " отдалеченото образование поради температурата е действителна опция ".
Според изследване на „ UCE Research “ съвсем 70% от поляците се приготвят за идната енергийна рецесия.
Всеки пети интервюиран (20,1%) ще поддържа по-ниска температура в апартамента/къщата, в сравнение с преди. 18,3% от интервюираните ще изключат осветлението в стаите, които не употребяват.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР