Швеция вероятно ще се присъедини към Нидерландия и също ще

...
Швеция вероятно ще се присъедини към Нидерландия и също ще
Коментари Харесай

И Швеция обмисля да ни блокира за Шенген

Швеция евентуално ще се причисли към Нидерландия и също ще блокира България, Румъния и Хърватия при опитите им да се причислят към Шенгенското пространство. Това излиза наяве от изявление както на политическата съпротива в страната, по този начин и на един от съдружните сътрудници, изразили позицията си пред шведския ежедневник Dagens Nyheter.

Правителството на малцинството в скандинавската страна няма цялостна поддръжка в Народното събрание и е напът да запише първото си „ проваляне “ в Законодателния орган, защото и социалдемократите, и демократите са срещу предлагането за разширение на Шенген. Правителството няма поддръжка в Народното събрание за позицията си “, оповестява социалдемократът Ардалан Шекараби. На съвещанието на комисията по правораздаване в четвъртък държавното управление, отпред с новия министър председател Улф Кристерсон, показа предложение, с което Швеция поддържа разширението на зоната за свободно придвижване.

Според предлагането Швеция би трябвало да каже „ да “ на приемането на Румъния, България и Хърватия в границите на съдействието.

„ Ние имаме вяра, че когато става въпрос за разширение на Шенгенското пространство, би трябвало да стартираме от нашите потребности да направляваме влизането и излизането и да сме сигурни, че разполагаме с всички принадлежности, от които се нуждаем в битката с престъпността “, сподели Ардалан Шекараби, който е и представител на правна политика. Това не е незначителен проблем. На процедура това би означавало унищожаване на контрола при влизане и излизане “, добави той.

Шекараби е сюрпризиран, че държавното управление е готово да поддържа разширението, без авансово да го е разискало дружно с политическата съпротива. „ Не считаме, че това е в полза на вътрешната сигурност на Швеция “, споделя той, представен от economic.bg.

Въпросът за разширение на Шенгенското пространство се предизвиква от настоящето председателство на Европейски Съюз – това на Чехия – което желае страните от Европейски Съюз да вземат решение през декември. От групата на шведските демократи също показват рецензии към „ необятно публикуваната корупция и неналичието на дейности против проведената престъпност “.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР