Швеция предупреди за теч от Северен поток 1.Шведските морски власти

...
Швеция предупреди за теч от Северен поток 1.Шведските морски власти
Коментари Харесай

Швеция: Има два теча от Северен поток 1 в наши води

Швеция предизвести за теч от " Северен поток 1 ".

Шведските морски управляващи оповестиха във вторник, че са издали предизвестие за два теча от съветския газопровод " Северен поток 1 " в шведски и датски води. Предупреждението е реалност, малко откакто бе открит теч и от близкия " замразен " план " Северен поток 2 ", оповестява.

" Има два теча по " Северен поток 1 " – едно в шведската икономическа зона и едно в датската икономическа зона. Те са доста близо едно до друго “, съобщи пред организация Ройтерс представител на Шведската морска администрация (SMA).

Течовете са били ситуирани североизточно от датския остров Борнхолм, уточни още представителят и добави, че не е ясно какво е предизвикало приключването на природен газ.

" Ние следим в допълнение, с цел да сме сигурни, че нито един транспортен съд не се доближава прекомерно покрай мястото “, сподели втори представител на SMA.

В понеделник датските управляващи желаеха от корабите да се отдалечат от радиус от пет морски благи югоизточно от Борнхолм, след приключването на газ в Балтийско море от нефукциониращия водопровод " Северен поток 2 ".

По-късно през вчерашния ден операторът на газопровода " Северен поток 1 " (Nord Stream AG), който работи с понижен потенциал от средата на юни, преди да бъде спрян изцяло през август, също съобщ за спад на налягането в двете линии на газопровода " Северен поток 1 ".

Днес от компанията оператор Nord Stream AG оповестиха, че три офшорни линии на газопроводната система " Северен поток " са претърпели " невиждани " вреди единствено за един ден.

В изказването на Nord Stream AG се показва, че е невероятно да се реши по кое време ще бъде възобновена работоспособността на газовата мрежа.

Трябва да се има поради, че по-късно през днешния ден би трябвало огфициално да бъде открит " Балтийския водопровод " - нов подводен газопровод, доставящ норвежки газ до Полша, който е с годишен потенциал от 10 милиарда кубически метра дневно.

Междувременно енергийното министерство на Дания реши да сложи енергийния бранш под нараснало внимание, откакто заяви, че са регистрирани общо три приключвания на газ по газопроводите " Северен поток 1 " и " Северен поток 2 ".

" Въз основа на случаите Датската енергийна организация предложи на Energinet (датския народен оператор на преносна система за електрическа енергия и естествен газ) да увеличи равнището на секторна подготвеност както в бранша на електрическата енергия, по този начин и в газовия бранш “, се отбелязва в изказване на министерството, като се прибавя, че това значи, че фирмите в тази област ще би трябвало да ползват " съответни ограничения " за възстановяване на сигурността.

Въпреки това министерството акцентира, че " нито един от вчерашните произшествия сега няма значение за доставките на газ за Европа и Дания, защото нито един от тръбопроводите не е в употреба ".

По-рано през днешния ден немският ежедневник Der Tagesspiegel заяви, визирайки свои източници, че приключването на газ ит от двата газопровода може по-скоро да е в следствие от бойкот, в сравнение с съвпадане.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР