Швеция нокаутира носителката на Световното първенство за жени САЩ в диво изпълнение на дузпи

...
Швеция победи Съединените щати с 5-4 при дузпи, за да
Коментари Харесай

Швеция победи Съединените щати с 5-4 при дузпи, за да изхвърли защитаващите титлата си от Световното първенство за жени, след като отборите бяха заключени на 0-0 в края на продълженията.

При луда дузпа в неделя Лина Хуртиг отбеляза победния точен удар, въпреки че вратарят на САЩ Алиса Наехер парира топката на линията и резултатът трябваше да бъде потвърден от VAR.

София Смит имаше шанса да спечели мача за четирикратния шампион американците, но прати топката над гредата.

Вратарят на Швеция Зесира Мусович се превърна в герой, след като задържа скандинавците в мача, като направи 11 спасявания преди дузпите, за да откаже американците.

Често лишени от притежание на топката, шведите не отправиха удар към вратата до 85-ата минута, когато резервата София Якобсон изтанцува в наказателното поле, само за да стреля право във вратаря Алиса Найер.

Талисманът Меган Рапино влезе от пейката, за да замени нападателя Алекс Морган в деветата минута на продълженията, но не успя да създаде победител за американците.

Известен с това, че имаше мъртво око като изпълнител на дузпа, Рапиное нанесе четвъртия удар за САЩ над гредата, след като шведката Натали Бьорн също беше взривила.

Наехер спаси четвъртия удар на Ребека Блумквист за шведите, но неуспешното усилие на Смит задържа скандинавците в него.

След като Найхер и Магдалена Ериксон реализираха ударите си от точката, Кели Охара изпрати удара си встрани от дясната греда, позволявайки на Хуртиг да се активизира и да изпрати шампионите от турнира.

Победители от последните две Световни първенства във Франция и Канада, САЩ се сринаха до най-бързото си излизане, след като стигнаха до полуфиналите или по-добре във всичките осем предишни издания.

Най-лошото класиране на американците беше третото място, три пъти.

Швеция ще се изправи срещу впечатляващия отбор на Япония на четвъртфиналите в петък.

 

Източник: Информационни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР