Шведското радио съобщи вчера, че спира да използва Туитър, като

...
Шведското радио съобщи вчера, че спира да използва Туитър, като
Коментари Харесай

Шведското радио става първата голяма европейска медия, отказала се от "Туитър"

Шведското радио заяви през вчерашния ден, че стопира да употребява " Туитър ", като с това става първата огромна медия в Европа, дружно с още три от Северна Америка, които се отхвърлиха от обществената медия предходната седмица, съобщи " Ройтерс ", представена от Българска телеграфна агенция.

Шведското радио сподели, че решението е взето, защото " Туитър " е изгубил аудиторията си в Швеция и че не упреква новата политика на притежателя на обществената мрежа Илон Мъск, съгласно която повече публични радио- и телевизионни оператори са определяни като.

" Слушателите ни просто избраха да бъдат другаде. По тази причина Шведското радио избира да деактивира или да изтрие последните останали сметки ", сподели в обява в блог Кристиан Гилингер, началник на отдел " Социални медии " към шведското радио.

 Мъск съпостави ръководството на Мъск съпостави ръководството на " Туитър " с влакче на ужасите

Американските медии Ен Пи Ар и Пи Би Ес, както и канадската Си Би Си, стопираха да употребяват " Туитър " предходната седмица, откакто обществената мрежа добави нови обозначения в сметките им, с които ги дефинира като " финансирани от държавното управление ".

Промяната към този момент е приложена в Северна Америка, само че не и в Западна Европа, където Шведското радио, английската медия Би Би Си и други медии са маркирани като " публично финансирани ". Гилингер съобщи, че Шведското радио не е имало проблем с това. " Според актуалната формулировка това е вярното изложение на финансирането на Шведското радио ".

Големи западни оператори настояват, че има ясна разлика сред тези, които получават публично финансиране, само че водят самостоятелна публицистична политика, и тези, които са ръководени от държавното управление.
Шведското радио е най-голямата радиокомпания в Швеция със 7.4 милиона седмични слушатели по данни от 2021 година и е в " Туитър " от 2009 година То разгласи, че ползата на шведите към " Туитър " е намалял, базирайки се на отчет, съгласно който единствено 7% от шведите употребяват " Туитър " всекидневно, спрямо 53% за " Facebook " и 48% за " Инстаграм ".
Гилингер съобщи, че множеството сметки ще бъдат изтрити, а други ще бъдат обозначени като неактивни. Репортерите, работещи за Шведското радио, към момента са свободни да употребяват " Туитър " по избор.

Той обаче съобщи, че е тревожно, че " Туитър " е понижил броя на чиновниците си и че това може да се отрази негативно на способността му да се оправя с ботове, дезинформация и наличие, насаждащо ненавист.

" Разбира се, това са фактори, които също имат значение, когато решаваме да бъдем неактивни в платформата ", сподели той.

При ръководството на Мъск в " Туитър " към този момент няма пресслужба, която да дава отговор на претенции за коментар.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР