Шведското правителство налага нови ограничения поради разпространението на коронавируса. Това

...
Шведското правителство налага нови ограничения поради разпространението на коронавируса. Това
Коментари Харесай

Швеция налага нови ограничения заради COVID-19


Шведското държавно управление постанова нови ограничавания заради разпространяването на ковид. Това заяви министър-председателят Магдалена Андершон на конференция.

Разпространението на инфекцията в Швеция е на исторически високо равнище ", сподели тя. „ Смятаме, че обстановката изисква ограничения за понижаване на тежестта върху системата на публичното опазване на здравето ".

От 14 януари заведенията за публично хранене ще затварят не по-късно от 23:00 ч., като ще бъде въведено и ограничаване за броя на хората в пространствата на една компания - не повече от осем. За посетителите на обществени събития с сред 50 и 500 души би трябвало да се обезпечат места за сядане. Университетите се предизвикват да дават отдалечено образование. На всички всеобщи събирания ще се изисква документ за имунизация.

На 5 януари в страната са регистрирани 23 877 случая на заразяване. Това е най-големият брой за 24 часа от началото на пандемията.

През декември страната към този момент наложи редица ограничавания. В заведенията за хранене се сервира единствено на маси с минимално разстояние от един метър сред тях. При пътешестване с влакове и рейсове на дълги дистанции резервациите са наложителни. За частни събития в пространствата се поддържа оптимален потенциал от 50 души. Всички възрастни бяха посъветвани да заобикалят тълпи от хора, жителите бяха насърчени да употребяват защитни маски в публичния превоз, а работодателите бяха посъветвани да провеждат работа онлайн. При влизане в Швеция от пасажерите се изисква да създадат негативен PCR тест. /БГНЕС
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР