Шведският талант Деян Кулушевски е талантът, който има най-много игрови

...
Шведският талант Деян Кулушевски е талантът, който има най-много игрови
Коментари Харесай

Кулушевски и нидерландец от Хееренвеен са младоците с най-много игрови минути в Европа

Шведският гений Деян Кулушевски е геният, който има най-вече игрови минути в шампионата през сегашния сезон, написа CIES Football Observatory в следващото си проучване. Футболистът, който беше платен от Ювентус, само че играе в Парма чартърен оглавява класацията за играчи, родени след 2000-ата година, с най-вече игрово време в шампионатите от Топ 5.

След него се подреждат Сандро Тонали (Бреша), Макс Аарънс (Норич) и 17-годишния френски гений Едуардо Камавинга (Рен). Топ 5 се добавя от британската сензация на Борусия (Дортмунд) Джейдън Санчо. Деян Кулушевски е играл в 95 % от максимума вероятни минути. Тонали е с 94, а Аарънс с 92. Конър Галахър, който играе в Суонзи чартърен от Челси, оглавява класацията за вторите дивизии на огромните пет шампионати.

Испанската вяра Педри (Лас Палмас) е четвърти. Роден през 2002 година, атакуващият полузащитник към този момент подписа дълготраен контракт с Барселона. На 19-та позиция е състезател, роден през 2003 година: Джуд Белингам (Бирмингам Сити). Английският полузащитник към този момент вкара четири гола в шампионата на Лига Чемпиъншип.

Нидерландци Свен Ботман е отпред в класацията за играчи от другите шампионати, които са взети под внимание и са в измежду първите 31 в ранглистата на УЕФА. Свен Ботман е 100-процентов титуляр и действително е младият футболист с оптимално присъединяване в Европа.

Централният бранител, изпратен чартърен от Аякс на Хееренвеен, изпреварва бразилския полузащитник Густаво Асунсао (Фамаликао) и трима доста млади гении: чешкият нападател Адам Хложек (2002, Спарта Прага), австралийският полузащитник Луи Д'Ариго (2001, Аделаида Юнайтед) и швейцарският защитник Леонидас Стергиу (2002, Сант Гален). Най-високо класираният българин е Мартин Минчев от Черно море, само че той е тъкмо след топ 50 на гениите в шампионатите от 6-о до 31-о място в Европа.
Серия А 23 кръг, неделя 9 февруари  Парма 19:00  Лацио
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР