Шведският специалист Свен Йоран Ериксон води преговори за селекционер на

...
Шведският специалист Свен Йоран Ериксон води преговори за селекционер на
Коментари Харесай

Ирак ухажва Свен Йоран Ериксон

Шведският експерт Свен Йоран Ериксон води договаряния за селекционер на националния тим на Ирак по футбол. 70-годишният експерт е провел диалози с представители на локалната футболна асоциация в Истанбул по-рано през седмицата и е постигнал кардинална сделка за изискванията да поеме състава, въпреки че е изискал още малко време, с цел да вземе окончателното си решение.

SKY SOURCES: Sven-Goran Eriksson agrees deal in principle to take over as head coach of Iraq. #SSN pic.twitter.com/AHJC80mtJd
— Sky Sports News (@SkySportsNews) July 26, 2018
Ирак през идващия сезон ще играе на финалите на шампионата на Азия по футбол, 12 години откакто завоюва единствената си континентална купа. Отборът е в група с Иран, Виетнам и Йемен на шампионата в ОАЕ, който стартира на 5 януари. Ериксон за последно работи в китайския втородивизионен Шънчжън, откъдето беше уволнен през юни предходната година.
В треньорската си кариера на клубно равнище той е водил тимове като Манчестър Сити, Лестър Сити, Бенфика, Лацио, Рома, Фиорентина и Сампдория, а също по този начин е бил народен селекционер на Англия, Мексико и Кот Д'Ивоар.
Снимка: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР