Шведският парламент трябва да приеме закон за борба с тероризма

...
Шведският парламент трябва да приеме закон за борба с тероризма
Коментари Харесай

По пътя към НАТО: Швеция приема нов закон за борба с тероризма

Шведският парламент би трябвало да одобри закон за битка с тероризма във вторник, 7 март. Ако това се случи, новото законодателство ще влезе в действие на 1 юни.

Според шведските медии новият закон за битка с тероризма ще бъде ориентиран против финансирането, подпомагането и разпространяването на терористични групи. Ако законът влезе в действие, пътуването в чужбина за присъединение към или подкрепяне на терористична група също ще се санкционира.

Турция упорства Стокхолм да предприеме съответни дейности за битка с терористичните групировки ПКК и Терористичната организация на Фетуллах (ФЕТО) - групата, която стои зад осуетения опит за прелом в Турция през 2016 година

Швеция одобри антитерористичен закон през ноември предходната година, надявайки се, че Анкара ще одобри добре кандидатурата на Стокхолм за присъединение към Алианса на НАТО. Турция твърди, че признатите закони не са били задоволителни и не е направено нищо изключително за прекъсване на активността на терористичните групи.

Разговорите ще бъдат възобновени със среща на равнище външни министри в Брюксел на 9 март.

Стокхолм удостоверява решимостта си да предприеме стъпките, изисквани според тристранния меморандум, подписан през юни от Швеция, Финландия и Турция по време на срещата на върха на НАТО в Мадрид.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР