Шведският карикатурист Ларс Уилкс, който нарисува пророка Мохамед с тяло

...
Шведският карикатурист Ларс Уилкс, който нарисува пророка Мохамед с тяло
Коментари Харесай

Карикатурист на пророка Мохамед загина в катастрофа

Шведският карикатурист Ларс Уилкс, който нарисува пророка Мохамед с тяло на куче, е умрял при пътнотранспортно произшествие, заяви Би Би Си. 75 -годишният Уилкс е живял под полицейска протекция, откакто е получил голям брой смъртни закани поради карикатурата.

Според локални медии карикатуристът е пътувал с необозначена полицейска кола, която се е сблъскала с камион покрай град Маркарид в Южна Швеция. Двама служители на реда също са починали, а водачът на камиона е ранен, оповестява БГНЕС.
 Полицията в Швеция задържа мъж по съмнение в шпионаж Полицията в Швеция задържа мъж по съмнение в шпионаж
Полицията по сигурността на Швеция задържа в Стокхолм мъж, обвинен в шпионаж, заяви вестник „ Aftonbladet ”. По информац...

Карикатурата, оповестена през 2007 година, обиди доста мюсюлмани, които я възприеха като осквернение. Малко по-късно „ Ал Кайда ” предложи премия от 100 000 $ за убийството на Уилкс.

Рисунката провокира отвращение и накара тогавашния министър председател Фредрик Райнфелд да се срещне с посланиците от 22 мюсюлмански страни в опит да потуши напрежението. В известие на полицията се споделя, че към момента не е ясно по какъв начин е зародил конфликтът, само че първичният оглед не демонстрира предумисъл.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР