Шведският гигант ИКЕА обяви нови правила за изплащане на болнични

...
Шведският гигант ИКЕА обяви нови правила за изплащане на болнични
Коментари Харесай

ИКЕА Великобритания няма да поема цял болничен на персонала, ако нямат ваксина за COVID-19

Шведският колос ИКЕА разгласи нови правила за погашение на болнични на личния състав – в случай че не са имунизирани и им се наложи да излязат в карантина поради контакт с COVID-19 или след позитивен тест, болничните им няма да бъдат изплащани в целокупност.

От централата на компанията разясниха пред Би Би Си, че „ тематиката в действителност е прочувствена “, само че ИКЕА би трябвало да се съобрази с изменящите се условия.

Компании по целия свят се пробват да се оправят с всеобщата липса на личен състав, откакто по-заразния вид „ Омикрон “ вкара доста от хората в наложителна изолираност за контакт или по болест.

За Англия чиновниците в ИКЕА, които не са имунизирани и дадат позитивен резултат за ковид, ще получат болничен съгласно вътрешните правила на компанията. Неваксинираните чиновници, които би трябвало да са в изолираност поради контакт, ще получат минималният паричен болничен за целия си престой.

На Острова бяха изменени разпоредбите за слагане под карантина, само че единствено за имунизираните. За неимунизираните към момента този интервал е 10 дни.

„ Напълно имунизираните чиновници, както и тези, които не могат да се имунизират заради медицински показания – бременност или други – ще получат цялостната сума болничен “, разясниха от ИКЕА Англия.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР