Шведският Бурос Баскет победи домакините от Катая Баскет със 78:71

...
Шведският Бурос Баскет победи домакините от Катая Баскет със 78:71
Коментари Харесай

Бурос Баскет надви Катая в първия двубой от групата на Черноморец Бургас

Шведският Бурос Баскет победи домакините от Катая Баскет със 78:71 (23:15, 17:27, 20:21, 18:8) в Йоенсу, Финландия в първи мач от квалификационен шампионат " D " за влизане в групите на Купата на ФИБА Европа по баскетбол за мъже.

Двата тима са противници на българския Черноморец, който на следващия ден (4 октомври) ще се изправи против Бурос, а в четвъртък (5 октомври) ще излезе против Катая.

Победителят в квалификационната група ще се класира за главната груповата фаза, като виза за нея ще получат спечелилите от останалите шест шампионата, както и двата най-хубави втори тима.

Баскетболистите на Бурос започнаха по-концентрирано и поведоха с 23:15 след първата четвърт. Последва мощна втора част за Катая, който обърна резултата до 42:40 в своя изгода на почивката. Двата отбора изиграха равностойна трета четвърт, а преди последните 10 минути домакините имаха задатък от три точки при 63:60. Решителната част също беше, само че в заключителните минути серия от 7:0 точки обезпечи триумфа на гостите от Швейция.

Джаред Годфри бе най-резултатен за Бурос Баскет с 29 точки и 6 битки, а Райън Логан добави 15 точки, 4 битки и 7 асистенции.

За Катая Баскет Ники Сибанде означи 24 точки и 5 битки.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР