Шведски прокурор, който наблюдава разследването на изтичането на газ от

...
Шведски прокурор, който наблюдава разследването на изтичането на газ от
Коментари Харесай

Швеция заяви, че затваря район около течовете на газ в Балтийско море

Шведски прокурор, който следи следствието на приключването на газ от тръбопроводи в Балтийско море, сподели през днешния ден, че е разпоредил регионът да бъде затворен, съобщи Асошиейтед прес.

" Разбирам огромния публичен интерес, само че сме при започване на авансово следствие и по тази причина не мога да навляза в детайлности какви следствени дейности подхващаме ", съобщи нощес прокурор Матс Люнгквист, претрупан с досъдебното произвеждане за " подозиран огромен бойкот ".

Шведската брегова защита сподели, че е неразрешено кораби, водолази, риболовни и подводни плавателни съдове да се доближават на по-малко от 9,3 километра от двата теча покрай крайбрежията на Швеция.

През уикенда датските управляващи споделиха, че течовете от газопроводите " Северен поток " 1 и 2 са спрели.

Шведската брегова защита обаче съобщи през вчерашния ден, че неин аероплан е съобщил, че по-малкият теч на " Северен поток 2 " се е нараснал и е достигнал към 30 метра в диаметър. Властите не споделиха за какво течът се е увеличен. Според бреговата защита другият теч – на " Северен поток 1 ", е спрял.

Миналата седмица тръбопроводите бяха развалени при подводни гърмежи покрай крайбрежията на Швеция и Дания, което докара до приключване на метан, съобщи Българска телеграфна агенция.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР