Шведската прокуратура прекратява по-нататъшното разследване на експлозиите на газопроводите Северен

...
Шведската прокуратура прекратява по-нататъшното разследване на експлозиите на газопроводите Северен
Коментари Харесай

Швеция официално прекрати разследването за "Северен поток"

Шведската прокуратура приключва по-нататъшното следствие на детонациите на газопроводите " Северен поток " 1 и 2, оповестява " Ройтерс ".
 
" Заключението от следствието е, че шведската пълномощия не е използвана (за този случай) и затова следствието би трябвало да бъде прекъснато ", показват от държавното обвиняване на скандинавската страна.
 
Официалната позиция удостовери информацията, появила се по-рано в медиите, по въпроса. Газопроводите " Северен поток " 1 и 2, пренасящи съветски газ до Германия под Балтийско море, бяха развалени от поредност от гърмежи в шведски и датски води през септември 2022 година
 
Датската полиция заяви, че те са били наранени от мощни детонации, а шведски проверяващи потвърдиха, че откритите на място следи от експлозиви безапелационно демонстрират, че е имало бойкот. Швеция, Дания и Германия започнаха обособени следствия на гърмежите на " Северен поток ", като всяка от страните строго управлява информацията. Датското и немското следствие към момента не престават.
 
В случай че нито едно от оставащите следствия не откри безапелационно доказателство, загадката зад един от най-дръзките актове на инфраструктурен бойкот в актуалната история може да остане неразгадана.
 
Веднага след случая Съединените щати и НАТО нарекоха офанзивите против газопроводите от септември 2022 година " акт на бойкот ". От своя страна Москва упрекна Запада и прикани Съвета за сигурност на Организация на обединените нации да организира без значение следствие. Нито една от страните не е предоставила доказателства за изказванията си.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР