Шведската легенда Матс Виландер направи интересен коментар за 20-годишния гръцки

...
Шведската легенда Матс Виландер направи интересен коментар за 20-годишния гръцки
Коментари Харесай

Матс Виландер посочи тенисиста, който е комбинация между Федерер и Надал

Шведската легенда Матс Виландер направи забавен коментар за 20-годишния гръцки гений Стефанос Циципас. Според носителя на 7 трофеи от “Големия шлем” гръцкият състезател е композиция сред двама от най-великите в историята на тениса - Роджър Федерер и Рафаел Надал.

“Не съм обезпокоен за това какво ще се случи, когато Федерер се отдръпна. Разбира се, ще загубим най-очарователния състезател, който тенисът в миналото е имал, само че виждали ли сте по какъв начин играе Циципас? Той е композиция сред Федерер и Надал. Той е тенисист с аура. Ако трябваше да предпочитам, всякога бих предпочитал да виждам Циципас пред Федерер или Надал. Циципас играе със същата грациозност като Федерер, играе със същата пристрастеност като Надал и и има борбения дух на Надал. Това е невероятно”, разяснява Виландер, представен от Tennis World.

“Когато приказваме за Голямото трио, не загатваме името му, тъй като още не е спечелил нищо, само че дано му дадем време, той е толкоз млад”, добави Виландер, като изрази и подозренията си за това по какъв начин ще се развие кариерата на различен от младите гении в тениса - канадеца Денис Шаповалов. “Той ми припомня на Анри Льоконт, против който бе доста мъчно да играеш, когато се намираше във форма, само че му липсваше неизменност на най-големите турнири”, показа 54-годишният швед.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР