Шведската компания Ericsson, която произвежда телекомуникационно оборудване, включително оборудване за

...
Шведската компания Ericsson, която произвежда телекомуникационно оборудване, включително оборудване за
Коментари Харесай

И Ericsson затваря руския си офис

Шведската компания Ericsson, която създава телекомуникационно съоръжение, в това число съоръжение за мобилни информационни мрежи, има намерение да закрие съветското си посланичество до края на годината и да редуцира чиновниците си, в това число тези, които обезпечават техническа поддръжка за мрежите на локалните телекомуникационни оператори. Това е първата сходна компания, която разгласи готовността си да напусне напълно съветския пазар. Подобна стъпка може да се отрази на качеството на връзката в мрежите на мобилните оператори.

Според вестник " Комерсант ", който се базира на източници от сектора, на 22 август компанията майка е изпратила съобщение до съветското поделение, в което е оповестила готовността си да го закрие до края на тази година - дейностите ще бъдат прекратени, " откакто бъдат изпълнени отговорностите към клиентите ", а на някогашните чиновници ще бъде предоставена финансова и обществена помощ.

Докато през април компанията разгласи, че ще прекрати активността си в Русия и в този момент се отдръпва напълно от пазара, съперниците ѝ Nokia и Huawei към момента не са създали сходни изказвания. Корпорация " Ериксон " е основана в страната през 1994 година и през днешния ден нейният дял на вътрешния пазар на телекомуникационно съоръжение е към 20%. Известно е, че MTS и Tele2 са най-големите клиенти на доставчика.

Според вестник " Комерсант ", който се базира на източници от сектора, е допустимо Ericsson да отдели услугата за поддръжка като без значение юридическо лице с учредители, формирани от топ мениджърите на съветския офис. Въпреки това от доставчика не са получени публични данни в този смисъл, а източници позволяват, че мобилните оператори може да са натрупали лични пълномощия за ръководство на мрежите. Освен това те може да наемат чиновници, които са съкратени от Ericsson.

Основният проблем остава лимитираната наличност на аварийни елементи и неналичието на нови доставки в дълготраен проект. Освен това операторите няма да могат да получат нови съставни елементи в границите на гаранцията. Според Ростех потребният живот на телекомуникационното съоръжение е от пет до седем години, след което част от него би трябвало да бъде сменена. Липсата на поддръжка и възобновяване на патентования програмен продукт също е от решаващо значение. Rostec счита, че в бъдеще съветското съоръжение, създадено от държавната корпорация, може да се трансформира в опция.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР