Шведската екоактивистка Грета Тунберг е подала молба името и да

...
Шведската екоактивистка Грета Тунберг е подала молба името и да
Коментари Харесай

Грета Тунберг иска да регистрира името си като запазена марка  

Шведската екоактивистка Грета Тунберг е подала молба името и да бъде записано като запазена марка, съобщи Ройтерс. Такова искане тя е отправила и за името на придвижването „ Петъци за бъдеще “(Fridays For Futurе), което основава през 2018 година

Тунберг изясни, че това ще и разреши да подхваща правосъдни дейности против лица или компании, които употребяват нейното име и това на придвижването й, без да споделят полезностите им.

„ Уверявам ви, че аз и другите протестиращи възпитаници нямаме безусловно никакъв интерес към комерсиалните марки. За страдание, това би трябвало да бъде направено “, написа Тунберг в обществените мрежи.

Тя е подала молба за вписване на запазена марка и за фразата „ Skolstrejk for klimatet ”, която значи „ Училищна стачка за климата “ на шведски. Това е било изписано от нея на табелата, с която за първи път излиза на митинг пред шведския парламент през 2018 година

„ Моето име и това на придвижването ми „ Петъци за бъдеще ” непрекъснато се изполват с търговски цели без никакво позволение. Те се употребяват за маркетинг, за продажба на артикули и за събиране на средства в мое име “, написа Тунберг в профила си в Instagram, като добави, че това би трябвало да спре.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР