Шведската активистка Грета Тунбергзаяви, че за Германия би било лоша

...
Шведската активистка Грета Тунбергзаяви, че за Германия би било лоша
Коментари Харесай

Грета Тунберг: Германия прави „грешка“, като се отказва от ядрената енергия заради въглищата

Шведската активистка Грета Тунбергзаяви, че за Германия би било „ неприятна концепция “да се концентрира върху въглищата, откакто към този момент има атомни електроцентрали, съобщи „ Дойче Веле “.

Във вторник активистката за климата Грета Тунберг съобщи пред немската социална телевизия, че счита за неточност изключването на съществуващите атомни електроцентрали и потреблението на въглища за произвеждане на електрическа енергия.

„ Това зависи от обстановката. Ако те към този момент работят, считам, че е неточност да ги пандизите и да се концентрирайте върху въглищата “, сподели Тунберг в токшоуто „ Maischberger “.

„ Лично аз считам, че е доста неприятна концепция да се фокусираш върху въглищата, когато (ядрената енергия)вече е въведена “, сподели активистката.

Тя призна какъв брой сензитивен е въпросът измежду деятелите за климата, като назова тематиката „ доста под напрежение спор “.

Тунберг също по този начин предизвести, че на фона на войната в Украйна не трябва да се минава към по-малко зелена сила.

Тя добави, че схваща нуждата от отбрана на хората от несъразмерните разноски за сила и сподели, че хората също по този начин са „ подвластни “от силата и системата, която не е устойчива.

Тунберг сподели, че изменението на климата не се третира като изключителна обстановка в международен мащаб, и сподели, че други неотдавнашни проблеми като пандемията Ковид-19 са посочили, че това е допустимо.

Тя съобщи, че даже в изискванията на рецесия хората не могат да изпускат от взор изменението на климата.

„ Всяка война е злополучие. На доста равнища. Но би трябвало да сме в положение да се съсредоточим върху разнообразни неща по едно и също време “, заключи Тунберг.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР