Шведската активистка Грета Тунберг, бореща се с глобалното затопляне, постави

...
Шведската активистка Грета Тунберг, бореща се с глобалното затопляне, постави
Коментари Харесай

Грета Тунберг дари 100 000 долара за борбата с Ковид-19

Шведската активистка Грета Тунберг, бореща се с световното стопляне, сложи своята популярност в работа на УНИЦЕФ, с цел да отбрани децата от пандемията от новия ковид - тя предложи на Детския фонд на Организация на обединените нации подаяние от 100 000 $, съобщи Франс прес.

"Също като климатичната рецесия коронавирусната пандемия е рецесия за правата на децата - счита 17-годишната Грета. - Тя ще засегне всички деца, в този момент и в дълготраен проект, и уязвимите групи ще пострадат най-силно ", написа в нейно изказване.

"Призовавам целия свят да реагира и да се причисли към мен в поддръжката за жизненоважната активност на УНИЦЕФ за избавяне на живота на децата, отбрана на здравето им и продължение на тяхното обучение ", прибавя тя.

Активистката е решила да подари на УНИЦЕФ премията от 100 000 $, която получи неотдавна от датската неправителствена организация "Хюман Акт ". Самата Неправителствени организации подари още 100 000 $, с цел да се включи в самодейността в интерес на УНИЦЕФ, прецизира фондът.

В края на предишния месец Грета Тунберг заяви, че евентуално е инфектирана с вируса, защото е усетила редица признаци след пътешестване в Централна Европа, напомня Франс прес.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР