Шведска журналистка Ким Вал, която изчезна през август, а тялото

...
Шведска журналистка Ким Вал, която изчезна през август, а тялото
Коментари Харесай

Журналистката Ким Вал е загинала при инцидент, твърди собственикът на подвoдницата

Шведска журналистка Ким Вал, която изчезна през август, а тялото и бе открито по-късно без глава и крака край крайбрежията на Копенхген, е починала при случай. Това съобщи по време на разпита при закрити врата в съда в Дания притежателят на частната подводница „ Наутилус " Петер Мадсен.

Той е упрекнат в непредумишлено ликвидиране. Мадсен съобщи, че е погребал Вал на „ несигурно място " в залива Коге, гласи изказване на Градския съвет на Копенхаген, представено от CNN.

Бизнесменът беше задържан по-рано и арестуван в ареста за 24 часа.

Ким Вал изчезна на 10 август, откакто е излязла на морска разходка с датския откривател Петер Мадсен с подводницата „ Наутилус ", която ден по-късно потъна в залива Коге. Мадсен беше арестуван от полицията по съмнения в ликвидиране и призна, че журналистката е починала на борда на плавателния съд в резултат на случай, след което той е изхвърлил тялото й в морето.
По време на следствието специалисти не са разкрили доказателства в 7-метровата подводница, че там може да е станал случай и не отхвърлят опцията тя да е била потопена съзнателно.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР