Шведката Хана Йоберг спечели масовия старт на 12.5 километра от

...
Шведката Хана Йоберг спечели масовия старт на 12.5 километра от
Коментари Харесай

Хана Йоберг спечели масовия старт на 12.5 километра и завоюва втора световна титла

Шведката Хана Йоберг завоюва всеобщия старт на 12.5 километра от Световното състезание по биатлон в немския зимен център Оберхоф.

В последното съревнование от шампионата Йоберг позволи две неточности в четирите стрелби, измина трасето за 36:48.0 минути и взе втората си купа след тази в самостоятелната дисциплинираност на 15 км. Шведката взе и още две оценки в Оберхоф - сребро в спринта и бронз с щафетата на 4 по 6 км.

Сребърният орден стана владеене на Ингрид Тандреволд от Норвегия с една пропусната цел и пасив от 4.8 секунди, а трета е международната шампионка в преследването Жулия Симон (Франция) с две неточности и на 20.8 секунди.

Надпреварата стартира извънредно забавно, откакто 20 биатлонистки стреляха чисто на първа пукотевица от лежащ, само че след втората имаше повече пропуски и групата се раздели. Шведката Лин Персон водеше след второто посещаване на рубежа, само че финишира осма, откакто сбърка по един път в третата и в четвъртата пукотевица.

Надпреварата мина без българско присъединяване.

В класирането по медали преди всичко е Норвегия с 12 оценки, от които пет златни на звездата на отбора Йоханес Тингнес Бьо, пред Швеция с 11, Франция с 4 и други.

Сезонът в биатлона продължава с осмия старт за Световната купа в Нове Место (Чехия) от 2 до 5 март.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР