[Shutterstock] Още по темата 4+1 | Пристрастяващата технология, митът за

...
[Shutterstock] Още по темата 4+1 | Пристрастяващата технология, митът за
Коментари Харесай

4+1 | Илън Мъск изкара компаниите си от Facebook, защо Spotify не може да бъде Netflix и свършва ли водата

[Shutterstock] Още по тематиката
4+1 | Пристрастяващата технология, митът за обществените помощи и има ли #DeleteFacebook смисъл

Четири хрумвания за четене и една за подкаст
25 мар 2018
4+1 | Какво разкри абсурдът с Cambridge Analytica за Фейсбук

Четири хрумвания за четене и една за подкаст
22 мар 2018
4+1 | Как да предпазим данните си онлайн, за какво Фейсбук не се оправя с PR рецесии и по какъв начин езикът въздейства на мисленето ни

Четири хрумвания за четене и една за слушане
21 мар 2018
4+1 | Всевиждащото око на Фейсбук, бавната гибел на дребния бизнес и какво е Web 3.0

Четири хрумвания за четене и една за подкаст
20 мар 2018
4+1 | Как световното поданство ще заздрави доверието, расовото неравноправие в Съединени американски щати и тайният живот на богатите

Четири хрумвания за четене и една за слушане
19 мар 2018 ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕ

Twitter предизвикателство за Мъск

" Време е. #deletefacebook ". " Какво е Фейсбук? " Първият откъс е туийт на съоснователя на WhatsApp Браян Ектон след абсурда с Cambridge Analytica. Вторият - отговорът на Илон Мъск. Туйтът на бизнесмена провокира вълна от реакции - като апели да изтрие профилите на фирмите си. Как завърши онлайн предизвикването четете тук.

Вода на изчерпване
70% от площта на Земята е заета от вода и това е непрекъснато положение. Притеснително е обаче, че едвам 3% от нея са годни за пиянство, като наклонността е поради растящата консумация и по-високите температури да се изчерпва по-бързо, в сравнение с се възвръща. Разказва BBC.

Пречките пред растежа на Spotify
Netflix и Spotify си наподобяват, най-малко коценптуално. И двете показват цифрова платформа, която е disruptive за региона си. Но Spotify не може да се мери с триумфа на Netflix и това надали в миналото ще се случи. Причината - спецификата на наличието, с което работи. Повече по тематиката тук.

Образованието има значение
След стрелбата във Флорида стотици хиляди души се включиха в мирни демонстрации против оръжията. " Походът за нашия живот " се провежда от група възпитаници, оживели след стрелбата - те вземат участие в политически полемики, дават изявленията и могат се аргументират по-добре, в сравнение с самият президент. Десните медии не закъсняха да обвинят Демократическата партия, че стои зад съвършеното показване на учениците, само че съгласно създателя на този текст това е резултат от метода на образование в учебното заведение им.

ЕДНА ЗА СЛУШАНЕ

Моралът в нововъведенията
Иновациите - както в бизнеса, по този начин и в политиката, се случват, с цел да служат в интерес на хората. Така счита Артър Бруукс, президент на влиятелния тинк-танк American Enterprise Institute. Вписват ли се изкуственият разсъдък и автоматизацията на производството в тази философия? Чуйте тук или долу:
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР