[Shutterstock] Коронавирусът отмени и автосалоните в Париж и Детройт Най-посетеният

...
[Shutterstock] Коронавирусът отмени и автосалоните в Париж и Детройт Най-посетеният
Коментари Харесай

Кратки автомобилни новини

[Shutterstock] Коронавирусът анулира и автосалоните в Париж и Детройт

Най-посетеният автосалон в света - този в Париж, и един от най-популярните в Съединени американски щати - в Детройт, няма да се проведат поради епидемията от ковид. Американското ревю трябваше да се организира през юни, а това във френската столица - при започване на октомври. Заради ковид беше анулиран автосалонът в Женева през март, а тези в Ню Йорк и Пекин са пренасрочени. Сред анулираните паметни автомобилни прояви е и " Фестивалът на скоростта в Гудууд ".

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики SMS осведоми, в случай че колата е вдигната от паяк в София

Центърът за градска подвижност в София към този момент оповестява с есемес за наложително изместен на углавен паркинг автомобил. Съобщението се изпраща на телефона, от който последно е изпратено годно известие за паркиране в платените зони. В него се показва на кой углавен паркинг се намира колата, неговият адрес, както и спомагателна връзка към уеб страницата на ЦГМ и горещия телефон на контактния център на сдружението.

Срокът за регистрацията на газовите уредби е продължен

Срокът за записване в талона на колата на събитието, че тя употребява за гориво газ, ще се удължи до края на ноември. Целта е да се избегне скупчването на хора пред гишетата на Пътна полиция, което носи риск от разпространяване на ковид. През февруари " Пътна полиция " направи акция, при която се глобяваше за нерегистрирани газови уредби. Това сътвори напрежение и опашки пред гишетата, където се сменят талоните.

Нови етикети ще се слагат на гумите

Съветът на Европейския съюз одобри нови правила за етикетирането на автомобилните гуми. С регламента се цели етикетите да станат по-видими и потребителите да разполагат с повече информация, с цел да могат да избират по-безопасни, по-пестящи гориво и по-тихи гуми. Предвижда се да бъдат добавени изображения за сцепление при сняг и лед и да бъде освежен дизайнът на етикета. Регенерираните гуми също са обхванати от регламента.

Мрежата от бързи зарядни станции Ionity влиза в Централна и Източна Европа

Мрежата от бързи зарядни станции за електрически автомобили Ionity стартира покритие и на страните от Централна и Източна Европа, беше оповестено през януари. Плановете са да бъдат направи 21 зарядни точки в Унгария, Чехия, Полша, Словакия и Словения. Компанията е учредена през 2017 година, като акционери в нея са няколко автомобилни концерна. Компанията е построила към 200 места за заряд, като проектите са през тази година те да се усилят с към 50.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР