Шумно анонсираната Индустриална зона Доброславци, която трябваше да развива автомобилостроенето

...
Шумно анонсираната Индустриална зона Доброславци, която трябваше да развива автомобилостроенето
Коментари Харесай

Икономическа зона Доброславци – когато обещанията се сблъскат с реалността

Шумно обявената Индустриална зона Доброславци, която трябваше да развива автомобилостроенето в България, към момента съставлява план на хартия, който обаче продължава да гълта държавни средства.
 

 На 10 април 2023 година с прессъобщение от Министерския съвет с фанфари беше оповестено основаването на индустриална зона в региона на военното летище в Доброславци на терен от 290 хектара.

" Правителството през днешния ден направи една решителна и преломна крачка, която ще сътвори предпоставките България да притегли основен стратегически интернационален вложител. Днес с решение на Министерски съвет обособихме първата по рода си индустриална зона " Доброславци ", декларира Александър Пулев – министър на нововъведенията и растежа към оня миг.
 

   В предаването " Бизнес старт ” на Bloomberg TV Bulgaria на 03.05.2023 година Богдан Богданов – изпълнителен шеф на Българската организация за вложения декларира, че " За " Доброславци " към този момент имаме действително декларирани капиталови планове с фокус автомобилна промишленост, съответно сериозни съставни елементи за електрически коли ”. В същото си присъединяване Богданов показва Индустриална зона Доброславци като план,,който за пръв път се случва в България, тъй като е фокусирана в избрана промишленост и са регистрирани характерните условия на тъкмо тези вложители откъм инфраструктура, довеждаща инфраструктура, зона за обществени действия ”.
  

 На 10.07.2023 година, към този момент в качеството си на Министър на стопанската система и промишлеността, пред непознати посланици Богдан Богданов показва най-новата индустриална зона в страната - в Доброславци, която ще бъде първата профилирана у нас за автомобилния бранш.
 

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР