Шумните и оживени градове с тълпи от туристи могат да

...
Шумните и оживени градове с тълпи от туристи могат да
Коментари Харесай

Пет европейски дестинации, идеални за интроверти

Шумните и оживени градове с тълпи от туристи могат да бъдат същински призрачен сън за хората с интровертен темперамент.

С убеждението, че всеки би трябвало да се любува на изгодите от пътуването и опознаването на нови места, от водещата английска платформа за наеми в чужбина UK Therapy Rooms организират индексно изследване, с цел да схванат кои са най-хубавите европейски дестинации за интроверти.

Факторите, взети под внимание при правенето на показателя, включват броя на туристите и броя на изявленията в Instagram за всяко място (колкото по-голям е броят, толкоз по-малко удобно за интроверти).

Освен това показателят включва действия, които се смятат за удобни за интроверти, като да вземем за пример общия брой атракции на едно място, забележителности, музеи, природа и паркове, благоприятни условия за спа и уелнес.

Порто Санто, Португалия

Първата позиция в изследването заема португалският остров Порто Санто.

Той се посещава от едвам 40 000 туристи годишно, което го прави съвършен за предпочитащите по-самотно пътешестване.

Не си мислете, че островът е отегчителен – там има цели 88 атракции, 35 забележителности и 23 парка и естествени забележителности за проучване.

Съвет: Ако попаднете на остров Порто Санто, можете да прекарате деня в релаксация на пясъчния плаж или да се насладите на гледката от най-високата точка в западната част на острова - Пико де Ана Ферейра.

Леон, Испания

Втората най-хубава европейска дестинация за интроверти е испанският град Леон.

За разлика от перлата в короната – Барселона, Леон е по-скоро прикрито украшение, като годишно го посещават единствено 75 787 туристи. Въпреки това, с 16 музея, 51 забележителности и 152 атракции, има доста неща за правене в този град.

Съвет: Ако харесвате красивата архитектура и/или се интересувате от набожен туризъм, катедралата " Санта Мария де Леон " е същински шедьовър, издигнат в готически жанр с френски въздействия, който през 1844 година е разгласен за обект от културно значение.

Охрид, Северна Македония

Охрид е на трето място в класацията. Градът в западната ни съседка Северна Македония посреща към 200 000 туристи годишно и е отлично място да се потопите в урок по история или да си починете край езерото. Има 10 музея и общо 123 забележителности.

Съвет: Ако сте фенове на виното, в Охрид се намира Манастирската винарна, ситуирана измежду красивите пейзажи под манастира " Свети Козма и Дамян ", единствено на 10 км от града. Собствениците оферират освен дегустация на вино, само че и уроци по изобразяване и пешеходни турове измежду красивата природа в региона.

Тромсьо, Норвегия

Четвъртият най-хубав град за интроверти е норвежкият Тромсьо. Най-северният академични град в света, Тромсьо има по едно и също време шумна и уютна атмосфера.

Изобилства от атракции - 18 забележителности и монументи, 21 музея, 18 парка и 5 спа центъра. Градът е и извънредно изящен и може да се похвали с над 1,6 млн. хаштага в Instagram.

Съвет: Ако нямате нищо срещу дребни групи от най-много 8 души, може да се насладите на арктическо странствуване с изящен пикник на планинския остров Kvaløya. Съществуват и доста благоприятни условия за наблюдаване на Северното зарево - от пешеходни турове до круизни обиколки.

Хага, Нидерландия

Хага е пети в класацията. Макар че холандският град е хазаин на внушителните 20 000 000 туристи годишно, предлага доста действия, подобаващи за интроверти - 136 забележителности и монументи, 40 музея, 39 парка и 64 спа центъра.

Съвет: Съществуват голям брой независими обиколки, които ще ви разрешат да разгледате града във вашия темп. Освен това, в случай че сте фенове на изкуствата, Кралската картинна изложба " Маурицхюс " предлага красива сбирка от картини, като най-известната от тях е шедьовърът " Момичето с перлената обица ".

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР