Шуменско заведение отказа да обслужи възрастни хора заради малки сметки,

...
Шуменско заведение отказа да обслужи възрастни хора заради малки сметки,
Коментари Харесай

Заведение в Шумен отказа да обслужи възрастни хора заради малки сметки


Шуменско заведение отхвърли да обслужи възрастни хора поради дребни сметки, осведоми Българска национална телевизия. 20 дами решили да се срещнат на обяд на риба и рибена чорба в ресторант, само че не били признати. След като по случая се подвигна звук в обществените мрежи от заведението са решили да компенсират дамите с безвъзмезден обяд. Те обаче са афектирани и отхвърлят да одобряват.

 част от възрастните дами - Стоянка Крумова, Малина Венева и Димитричка Енева​

Възрастните дами имали традиция веднъж в годината да се събират и да посещават заведението, а и сервитьорката ги познавала. Те решили да хапнат рибена чорба и пържена риба.

„ Казвам може ли една група от 20 индивида да приемете - 15 рибени чорби и 5 порции риба, а тя, ооо, каква е тази консумация в часа, когато има най-голямо посещаване. Тук идват от компании, служащи, които се хранят, няма места. Голяма численост сте, дребна консумация, направете си консумация за по 5-6 лева и ще стане, какво е туй за 2 лв. аз да тичам напред-назад “, споделя пенсионерката Стоянка Крумова.

Жените си избрали най-евтиното от менюто, съгласно приходите си.

„ Не могат да слагат такова изискване на пенсионери с дребни пенсии. Всеки си преценя какво може да похарчи “, добавя Малина Венева.

„ Не мога да си обясня за какво по този начин се отнасят с възрастните хора. Това е едно забавление за възрастните. Възмущавам се от тяхната постъпка “, разяснява и Димитричка Енева.

Възмущение показаха и стотици в обществената мрежа. Това провокира заведението обществено да се извини и да предложения възрастните дами на безвъзмезден обяд.

„ Няма да отидем, ние сме афектирани и какво пояснения, почерпка гратис, да изясним случая, станало е неразбирателство. Аз не виждам неразбирателство, напряко отвод беше “, споделя още Стоянка Крумова.

За унижението, което са изпитали дамите ще сезират националния омбудсман и Комисията за отбрана от дискриминация.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР