Шуменският окръжен съд постанови постоянен арест за 63-годишния Петър Петров,

...
Шуменският окръжен съд постанови постоянен арест за 63-годишния Петър Петров,
Коментари Харесай

Обвиненият за четворното убийство в Каспичан остава в ареста за постоянно

Шуменският областен съд постанови непрекъснат арест за 63-годишния Петър Петров, който е упрекнат за четворното ликвидиране в Каспичан. Пред съда неговия бранител юрист Станчев също изиска тази мярка – предвид на сигурността на клиента му. Защитникът уточни, че при диалога им Петров е декларирал „Да си ида в Каспичан, ще ме убият“.

На него му е повдигнато обвиняване за преднамерено ликвидиране на повече от едно лице по изключително непосилен за убитите метод и с особена свирепост. Жертвите на умишленото ликвидиране са 81-годишният Георги В., 70-годишната му брачна половинка Гуля В., 48-годишната им щерка им Славка и 46-годишният им наследник Веселин.

 Обвиненият за четворното ликвидиране в Каспичан Пред публицисти прокурорът по делото Румен Рачев изясни, че упрекнатият в четворно ликвидиране си е признал. Намерени са окървавените му облекла, както и оръжието на закононарушението – секира.

За да го задържат се наложило сина му да разбие входната врата и вратата на стаята с лост.

Четворното ликвидиране в Каспичан бе разкрито в сряда. Сигналът е подаден от дъщерята на убитата Славка, която нямала връзка с майка си от 24 септември. След като била съпроводена от полицейски чиновници до дома на дядо си, са открити две мъртви тела. Малко по-късно са открити и телата на старата двойка.

Четирима правосъдни медици направиха аутопсията на починалите при четворното ликвидиране в Каспичан. По всички жертви има голям брой посечни рани в региона на главата и шията, нанесени с секира.

81-годишният Георги В. и 48-годишната Славка са умряли в резултат на остра кръвозагуба, защото са наранени кръвоносни пътища, а аргументите за гибелта на 70-годишната Гуля В., и 46-годишният Веселин са тежки мозъчни контузии.

Мобилните телефони на жертвите са били с извадени акумулатори, а някои строшени, евентуално, с цел да не може да бъдат открити.

Oбвиненият в квалифицирано съзнателно ликвидиране Петър Пeтров е бил осъждан в Смолян за опит за ликвидиране. Присъдата му е била условна и към този момент е оправдан за това закононарушение, осъществено още през 1989 година

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР