Шуменският окръжен съд остави в петък за постоянно в ареста

...
Шуменският окръжен съд остави в петък за постоянно в ареста
Коментари Харесай

Вкараха инспектора от БАБХ в ареста за постоянно

Шуменският областен съд остави в петък за непрекъснато в ареста 32-годишния контрольор от Българската организация за сигурност на храните Красен Крумов, след ден по-рано прокуратурата го притегли като обвинен и го задържа за 72 часа за държане на опиати за разпространяване и за развъждане на марихуана. В дома на инспектора от БАБХ бяха открити 80 кг марихуана.
 Д-р Красен Крумов, а с тъмните очила - майка му Даниела Вичева, очевидец по делото за установяване на мярката за неотклонение  Д-р Красен Крумов, а с тъмните очила - майка му Даниела Вичева, очевидец по делото за установяване на мярката за неотклонение
Тревата беше открита в частен дом в кв. „Дивдядово“, а досъдебното произвеждане беше поето от Окръжната прокуратура в Шумен. Инспекторът от Агенцията по сигурност на храните, чиято благосъстоятелност е къщата в „ Дивдядово “, е бил спрян за инспекция на входа на квартала от полицейски чиновници от ОД на Министерство на вътрешните работи в Шумен по сигнал. Тестван е с техническо средство, показанията отчели, че мъжът ръководи МПС след приложимост на наркотични субстанции. За това закононарушение се води настрана досъдебно произвеждане, следено от Районната прокуратура в Шумен.

32-годишният мъж дружно с полицейските чиновници отишли в дома, от който се носел противен аромат на марихуана. Със следово куче е открита и плантацията, която Красен засадил и отглеждал в гориста околност край преславско село. Технологията за развъждане на конопа съгласно разпита на арестувания била заимствана от уебсайт. Иззети са 15 растения марихуана, които впечатлили проверяващите с размера си – към 4 метра.

„Красен е отгледан в сплотено семейство с доста обич. С доста компликации и доста икономии успяхме да му осигурим обучение, уместно за него.“ – описа пред съда в качеството си на очевидец майката на арестувания шуменската общественичка Даниела Вичева, която през април беше кандидат за поста общински водач на ГЕРБ в Шумен, само че остана трета в конкуренцията с 62 гласа. Майката изясни, че синът й неотдавна теглил 20-годишен заем с цел да купи къщата в Дивдядово и я изплащал със заплатата си на контрольор в БАБХ, а тя с татко му го издържала. Не знаела, че използва опиати, макар че пред проверяващите Крумов си признал, че още като бил студент пушел трева и си я сеел.

„Скоро се записа на национални танци, заниманието му е лов на риба.“ – продължи с позитивните характерности родителката. Думите й не трогнаха арбитър София Радославова и тя постанови, че Крумов би трябвало да остане в ареста за непрекъснато.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР