Шуменският хор „Бодра песен“ се завръща с четири приза от

...
Шуменският хор „Бодра песен“ се завръща с четири приза от
Коментари Харесай

Шуменският хор „Бодра песен“ с 4 награди от фестивал в Охрид

Шуменският хор „Бодра песен“ се завръща с четири наградата от Охридския хоров фестивал. Талантите, които репетираха цяло лято без отмора, пожънаха безспорен успех и журито им присъди огромната премия на влиятелния конгрес – Gran Prix. Освен това, те са носители на първа премия в своята категория, на специфичната премия за осъществяване на сакрална музика и специфичната премия от македонския композитор Забро Забров за осъществяване на негова авторска ария. Шуменските момчета и девойки го сграбчиха с неговото произведение “Мачки и значки ” по текст на Глигор Поповски.

„Още сме като в чудноват сън… Наистина ни е мъчно да повярваме, само че знаем какъв брой доста работихме и какъв брой дни и часове през август посветихме на подготовката си! Благодаря за финансовата и морална поддръжка на Община Шумен и ОДК-Шумен, на родителите и на целия креативен колектив!“, написа във фейсбук прочувствено диригентката и живописен началник на хора Деница Узунова.

На 11-то издание участваха 30 хора, от които 25 в състезанието. До Гран при – надпреварата били позволени пет, а шуменските деца били последни при осъществяването си в оспорвана конкуренция с хорове с по 97 и 99 точки в категориите си.

Съвсем справедливо диамантената зала на хотелски комплекс “Инекс Горица ” след награждаването била огласена от „Българи юнаци ” и “И преди и в този момент “Бодра ария ” на върха ”, описаха участвали родители.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР